Kubilay: "Hemşeri derneklerini önemsiyoruz"

2016 yılı itibariyle ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, dernek ve muhtarlıklara ziyaretler gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay son olarak Samsunlular Yardımlaşm

Çerkezköy 25.02.2016 16:16:00 0
Kubilay:

İlk ziyarete Samsunlular Derneğinden başlayan Kaymakam Metin Kubilay burada Dernek Başkanı Enver Bayram ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Samsunlular Derneği tarafından açılan Yaşar Doğu Gençlik ve Spor Kulübünü de ziyaret eden Kubilay, Çerkezköy Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine geçti. Erzurumlular Derneğinde Dernek Başkanı Nurettin Akın ve dernek üyeleri tarafından karşılanan dernek üyeleri ile sohbet etti.

“DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Dernek ziyaretleri hakkında konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ Gelenek ve göreneklerimizin sonraki nesillere aktarılmasında derneklerimizin önemli bir rolü vardır. Derneklerimiz bizim zenginliğimizdir. Vatandaşlarımız hemşeri dernekleri çatısı altında bir araya gelerek memleketleri ile bağlarını koparmadan, birbirleri ile iletişim içinde olma olanaklarına sahip oluyorlar. Acı ve mutlu günlerinde “acıları paylaşalım azalsın mutlulukları paylaşalım çoğalsın” ilkesi doğrultusunda hareket ederek birbirlerine destek oluyorlar. Bizlerde ortak paydamız olan Çerkezköy’ümüzü daha ileriye götürmek için Derneklerimizle iletişim halinde olmaya gayret ediyoruz. Tüm hemşeri derneklerini önemsiyor ve destek olmaya çalışıyoruz.” dedi.

“ZİYARETLER DEVAM EDECEK”

Kubilay “ 31 Ocak 2014 tarihinde başlatmış olduğumuz Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde 1.200 den fazla kurs ile 25 binden fazla kursiyere ulaştık. Kurslarımızı sadece Halk Eğitim Merkezimizde değil, sivil toplum kuruluşlarında, okullarımızda, derneklerde ve özel kuruluşlarda da açıyoruz. Arzu eden Derneklerimiz 12 kursiyer buldukları takdirde kendi derneklerinde Halk eğitim Merkezimiz aracılığı ile kurs açabilirler.” dedi. Sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, dernek ve muhtarlıklara ziyaretlerinin devam edeceğini Kubilay ziyaretlerine son verdi.

 

 

 

 

 

 

            


0282 726 91 91
0282 747 65 10