18 hükümlü sertifika aldı

Trakya Kalkınma Ajansı organizasyonuyla Tekirdağ 2 No'lu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda tahliyesi yakın hükümlülere yönelik olarak düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' tamamlandı.

Tekirdağ 28.02.2016 15:45:00 0
18 hükümlü sertifika aldı

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan 18 hükümlü düzenlenen törenle sertifikalarına kavuştu. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ajans personelleri, Kurum Müdürü Ahmet Yıldız, Kurum 2’nci Müdürü Yusuf Gayır, Kurum Öğretmeni Serap Toktasın, kurum personelleri ve hükümlülerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Törendeki konuşmasında Trakya’nın girişimcilik potansiyelinin artırılmasına yönelik olarak yürütülen çalışmalar hakkında kısa bilgiler veren TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, özellikle dezavantajlı grupların mesleki eğitimlerden faydalanmasının önemine vurgu yaptı.

70 SAATLİK EĞİTİM PROGRAMI SUNULUYOR

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak 70 saatlik bir eğitim programı sunuluyor. Trakya Kalkınma Ajansı, eğitimleri veren eğiticilerin ücretini karşılayarak sürece destek veriyor. Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programlarına başvurma hakkını kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 30 bin TL’lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 70 bin TL’ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkânı sunuyor. Ceza ve infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin hükümlülük süreleri bittikten sonra sosyal hayata uyum sağlamaları, hayatlarını devam ettirmeleri için mesleki eğitimler çok önemlidir. Verdiğimiz bu eğitimler toplum hayatına döndüklerinde insanlarımızın özgüvenlerini arttıracak ve onları bilinçli bir girişimci haline getirecektir” dedi.  Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak sertifika almaya hak kazanan 18 hükümlüye sertifikaları verildikten sonra tören sona erdi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10