Yer isteniz de vermedik mi ?

Çerkezköy'e 2'nci okulu yapacak olan Ticaret Sanayi Odası'nın Kapaklı'da benzer bir yatırım yapmamasına tepki gösteren siyasilere "Kapaklı'da yer tahsis sıkıntısı yaşan

Çerkezköy 2.03.2016 18:52:00 0
Yer isteniz de vermedik mi ?

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Çerkezköy’e Sosyal Bilimler Lisesi yapmak için karar almıştı. Kapaklı’daki üç büyük siyasi parti ilçe başkanlarımız bir araya gelerek ÇTSO nun daha önce Çerkezköy’e bir lise yaptığını, Saray da bulunan bir çok okula çeşitli yardımlarda bulunduğunu, yeni yapılacak olan lisenin yine Çerkezköy’e yapıldığını, bunun da pozitif ayrımcılığa neden olduğunu belirterek tepkilerini ortaya koymuşlardı. Bu gelişmelerin üzerine gazetelerde ÇTSO Başkanı Sayın Süleyman Kozuva’nın talihsiz açıklamalarını üzülerek okudum” diye konuştu.

 

“HABERİMİZ OLMADI”

Mandalı, “Eğitim ve okul yapımı söz konusu olduğunda şahsım ve Kapaklı Belediyesi olarak ne kadar hassas ve titiz olduğumuzu herkes bilmektedir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının okul yapma isteği olduğunu biz de basından öğrendik. Okul arazisi tahsis görevi herkesin bildiği üzere belediyelere verilmiştir. Dolayısıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın okul yapma ve yer konusunda bizimle yazılı olarak iletişime geçmesini beklerdik. Oysaki ne yazılı olarak ne de sözlü olarak bu konudan haberimiz olmadı.  Kapaklı Belediyesi imar planımız içerisinde bu okulun yapılabileceği bir değil tam yedi tane arsa var. 635/1 parsel, 600/2-3 parsel, 674/1 parsel, 550/2 parsel, 401/2 parsel, 1579/1 parsel ve 308/1 parsel. Kaldı ki bu arsalar olmasa da bunun haricinde ilköğretim alanlarımız var. Bu ilköğretim alanlarında yapılacak değişiklikle bu okul Kapaklı’ya yapılabilirdi. Bu değişikliğe onay verecek olan Kapaklı Belediyesi Meclis üyelerinin ve Tekirdağ Büyükşehir Meclis üyelerinin okul yapımı söz konusu olduğunda ellerini en yukarıya kadar kaldıracağına eminim. Sayın İlçe Kaymakamlığının ve valilimizin bunu onaylanacağına da inancım tamdır” dedi.

 

“TAKDİRİ KAMUOYUNA BIRAKIYORUM”

Kapaklı nüfusunun her yıl hızlı bir şekilde arttığını söyleyen Mandalı “Kapaklı yeni ilçe olması sebebiyle zaten birçok hizmetten yoksundur. ÇTSO’nun Kapaklı’da birçok üyesi vardır. Çalışmaları ve yatırımlarında adil davranması gerekir. Çerkezköy’e daha önce bir lise yaptıran ÇTSO’nun Kapaklı’nın bu ihtiyacını göz ardı ederek ikinci liseyi de Çerkezköy’e yapma kararını manidar buluyor, takdiri siz değerli kamuoyuna bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10