ULUSDER ziyaretlerini sürdürüyor

Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, dernekler ve inanç topluluklarına yönelik ziyaretlerini sürdüren Ulusal Gençlik Derneği Erzurumlular ve Tokatlılar derneğini ziyaret etti.

Çerkezköy 3.03.2016 15:36:00 0
ULUSDER ziyaretlerini sürdürüyor

Ulusal Gençlik Derneği üyeleri önceki akşam Çerkezköy Erzurumlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret ettiler. Gerçekleşen ziyaretlerde Ulusal Gençlik Derneği üyeleri, Erzurum ve Tokat yörelerine ait kültürel ve geleneksel bilgiler aldılar. Ziyaretin sonlarında ise ULUSDER’li gençler tarafından derneklere Atatürk resmi hediye edildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Ulusal Gençlik Derneği ilk ziyaretini ise Çerkezköy Aşık Reyhani Parkında bulunan Erzurumlular Derneğini ziyaret etti. Ziyaretten ötürü Ulusal Gençlik Derneği üyelerine teşekkür eden Başkan Edip Nurettin Akın “ Ulusal duyarlılığınız için teşekkür ediyorum. Eskiden sağ sol vardı. Bugün önemli olan birliğimiz, bütünlüğümüz. Bülent Ecevit düşüncesini yaşattığınız için ayriyeten sizlere teşekkür etmek istiyorum. Bizler hemşeri dernekleri olduğumuz için daha çok kültürel değerlerimizi ön planda tutan dernekleriz. Bizi ziyaret ettiniz biz de sizlere iadeyi ziyarette bulunmak isteriz” diye konuştu.

“ERZURUM’UN BÜYÜK ÖNEMİ VAR”

Misafirperverliklerinden ötürü Dernek yönetimine teşekkür eden Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın ”Türkiye’nin dört bir yanından insanın yaşadığı Çerkezköy’de ziyaretlerde bulunarak ülkemizin en çok birliğe ihtiyaç duyduğu şu günlerde her türlü fikirden her türlü kültürden kesimlere ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Önemli olan bir merhaba diyebilmek, tanışabilmek, kaynaşabilmektir. Erzurum, Nene Hatun gibi daha bir çok milli mücadele kahramanımızın ismiyle anılan bir şehir. Bizim için Erzurum’un ayrı bir önemi var” dedi.

“TABELA DERNEĞİ DEĞİLİZ”

Erzurumlular Derneğinden ayrılan ULUSDER üyeleri ardından Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Ersoy Aktaş ve üyeleri ile görüştü. Ziyarette konuşan Tokatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ersoy Aktaş ”Biz dernek olarak tabela derneği olmayacağımızı en başından beri hedef edindik. Amacımız Tokat’ımızın kültürünü yaşatmak ve tanıtmak. Akdeniz, Ege, İç Anadolu her bölgeden vatandaş derneğimize üye. 17 Temmuz tarihinde piknik şölenimiz olacak ve dar gelirli ailelerin çocuklarına yardımlarda bulunuyoruz. Geçtiğimiz günlerde Trakya bölgesinde yaşayan bürokrasi amirleri ile vatandaşlarımız bir araya getiren bir kahvaltı düzenledik. Tokatlılar derneği olarak tabela derneği olmayacağız. Sizleri de gerçekleştireceğimiz etkinliklerde aramızda görmekten onur duyarız” açıklamasında bulundu.

“TOKAT’IN KÜLTÜRÜNÜ YAŞATIYORSUNUZ”

Kendilerini kabul eden Tokatlılar Derneğine teşekkür eden ULUSDER Başkanı Erdal Darçın “Dernek olarak güzel işler yapıyorsunuz ve zor görevin üstesinden geliyorsunuz. Her şeyden önemlisi Tokat’ın kültürünü yaşatıyorsunuz. Öğrencilere burs veriyorsunuz. Bizim derneğimizin üyeleri arasında da Turhal, Erbaa gibi ilçelerden olan arkadaşlar var. Bizler, Ulusal Gençlik Derneği olarak Bülent Ecevit’in ulusal birlik düşüncesini edinerek hangi bölge hangi etnik unsur olursa olsun birlik ve beraberlikten yanayız. Ülkemizin birliğe ihtiyacı var. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10