CHP'den kadınlara kahvaltı jesti

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm ülkede olduğu gibi Kapaklı'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu etkinliklerden biri de Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları yönetimi tarafından düzenlenen kahvaltÄ

Kapaklı 8.03.2016 17:39:00 0
CHP

CHP Kapaklı Kadın Kolları Kapaklı’da İstasyon Kafe’de düzenlenen kahvaltı organizasyonu ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Programa katılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı kadınların gününü kutladıktan sonra, başka bir programı olması nedeniyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra etkinlikten erken ayrıldı. Programa Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın eşi Fatma Mandalı, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak, Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir ile çok sayıda davetli katıldı.
KADININ ÖZGÜR BİR BİREY OLMASINDA ÖNCÜ OLDU

Programda kısa bir konuşma yapan CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, “Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan Mustafa Kemal Atatürk’ün yasama dönemi açılışını izlemesi için Latife Hanım’ı TBMM’ye getirerek nasıl bir çığır açtığını hatırlıyoruz. Bu dev adımları atan ulu önderimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi, kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarla ülke gelişimine katkı sağlaması içindir” dedi.
LÜTFEN BU BAYRAĞI YERE DÜŞÜRMEYİN
Programda konuşan Arzu Mandalı Sucu da “Aslında her gün bizim günümüz fakat 8 Mart’ta biraz daha etkin oluyoruz. Ben 9 yaşındayken Kapaklı nüfusu 8 bindi, bugün ise 100 bini aştı. Kapaklı, ülkenin her yerinden aldığı göçler dolayısıyla adeta bir Türkiye mozaiğidir. Bu kaynaşmanın en önemli yapı taşı da kadınlardır. Seçim döneminde de bizi en çok destekleyenler kadınlarımız olmuştur. Cumhuriyetin kuruluşunda da önemli rol oynamışlardır. İnşallah özellikle kız çocuklarımız için bu ülkeyi daha yaşanılabilir hale getirme yolunda bizleri yalnız bırakmayacaksınız. Bu bir bayrak yarışıdır. Lütfen bu bayrağı yere düşürmeyin” ifadelerini kullandı.
SUCU’DAN ÇİÇEK JESTİ
Konuşmaların ardından CHP Kapaklı Kadın Kolları yönetimi, etkinliğe katılanlara günün anısına birer fular hediye etti. Programda eşi Arzu Mandalı Sucu’ya sürpriz yapan Çağdaş Sucu, bir çiçek hediye ederek kadınlar gününü kutladı.

Haber/Selçuk DURMAZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10