28 Şubat mağduru Filiz öğretmene anlamlı ziyaret

AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle mesleğinden ihraç edildikten 16 yıl sonra yeniden mesleğine kavuşan öğretmen Filiz Durmu

Çerkezköy 8.03.2016 17:44:00 0
28 Şubat mağduru Filiz öğretmene anlamlı ziyaret

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay ve üyeleri Çerkezköy Şehit Mustafa Baykuş İlkokulunu ziyaret ederek okulda görev yapan ve 28 Şubat olaylarında mesleğine geri dönen Filiz Durmuş’a günün anısına çiçek verdi. Ziyarette konuşma gerçekleştiren AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, 2002 yılında iktidara gelen AK Parti sayesinde başörtülü öğretmenlerin rahatça çalışma imkanına kavuştuğunu kaydetti.

“ÖZLÜK HAKLARIM İADE EDİLSİN”

Göreve başladıktan bir yıl sonra 28 Şubat dönemi nedeniyle öğrencilerinden ayrıldığını kaydeden Filiz Durmuş “ 1996 yılında İstanbul Pendik Güzelyalı ilkokulunda göreve başladım. Baş örtülü olduğum için ancak bir yıl çalışabildim. Bu süre zarfında baş örtülü olmam sebebiyle disiplin cezaları ve uyarılar alarak istifaya zorlandım.Bu baskılara dayanamayarak da istifa etmek zorunda kaldım. 16 yıl aradan sonra tekrar mesleğime döndüm. Artık 28 Şubat sürecinin de bittiğini düşünüyorum. 10 yıl sonra kimin ne olacağı bilinmez. Bu konuda endişelerim var. Öğretmen olarak değil bir annenin çektiklerini evlatlarına çektirmesini istemez. Kadınlar olarak güçlü olmamız gerekiyor ve bu ruhu ise ayakta tutmamız gerekiyor. Bana yapılanan yanına kar kalmaması adına 16 yıllık özlük haklarımın da iadesini istiyorum” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10