Kadınları unutmadılar

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, kadın kolları üyeleri ile birlite 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Çerkezköy 8.03.2016 17:46:00 0
Kadınları unutmadılar

Dün ilçe teşkilatında gerçekleştirilen basın toplantısına İlçe Kadın Kolları üyeleri ile Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Funda Serfiçe katıldı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca “ Bu gün Dünya Kadınlar günü olarak kutlandığı, bizim ise siyasal duruşumuzla dünya emekçi kadınlar günü olarak andığımız, kutladığımız 8 Mart tarihi kökenine de atıf yaparak 1857 yılının 8 Mart’ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan, sayıları kırk bini bulan emekçi kadınlarımızı manevi şahıslarında selamlıyoruz. Bu grev   sırasında o fabrikada çıkan yangın nedeniyle can veren 129 kadın işçiyi hüzünle anıyoruz” diye konuştu.

“ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”

Alaca “ 8 Mart derinliğini anlamaya çalışırken, kadının yeri bakımından ülkemizin tarihinde bir haftalık bir geri gidişle içinde olduğumuz mart ayının önemine de değinmek isteriz. Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü kurucu Genel Başkanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923  yılının 1 Mart’ında Latife hanıma yasama dönem açılışı nedeniyle yapılan oturumunu izlemesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır aştığını hatırlıyoruz. Kadın gördüğü şiddetle uğradığı haksızlıklarla ,çileli koşullarıyla değil, toplum içinde başarıyla fedakar duruşuyla,yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz.Bugün bizlere daha iyi çalışma fırsatı veren Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10