Ünlü sanatçı Akif'i anlattı

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programda İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısı ile oyuncu Ahmet Yenilmez'in "Safahat, Mehmet Akif Dönüyor, ya siz neredesiniz

Kapaklı 14.03.2016 22:58:00 0
Ünlü sanatçı Akif

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’ndaki programa, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Bakser Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kapaklı Çok Programlı Lisesi Edebiyat Öğretmeni Selin Aktaş’ın ‘Zalimi Asla Sevemem’ adlı şiiri okuması ile devam etti.
AYAKTA ALKIŞLADILAR
Programda daha sonra İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında Kapaklı 1’incisi ve Tekirdağ 2’ncisi olan ÇPL Öğrencisi Serhat Akbaş İstiklal Marşı’nı okudu. Program, Ünlü Sanatçı Ahmet Yenilmez’in "Safahat, Mehmet Akif Dönüyor, ya siz neredesiniz?" oyunu ile devam etti. Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitlerin sunulduğu oyunda, ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez şairin edebi kimliği ve örnek kişiliğinin yanı sıra milli ve manevi değerlere olan saygısını çeşitli alıntılarla başarılı bir şekilde aktardı. Oyunda ayrıca Mehmet Akif Ersoy'un sıkıntılar ve yokluklar içinde geçen ömrünün anlatıldığı sahneler izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Tiyatro severler tarafından büyük beğeni toplayan oyunun sonunda katılımcılar Ahmet Yenilmez'i ayakta alkışladılar.

 


HAKKINIZI HELAL EDİN
Oyunun sonunda kısa bir konuşma yapan Ahmet Yenilmez, saat 14.00’da başlaması planlanan oyunun 1 sat gecikmesi nedeniyle davetlilerden özür diledi. Almanya’da yaklaşık bin 500 kişilik gurbetçi topluluğu için aynı oyunu sahnelediğini kaydeden Yenilmez, “Uçağımız bir buçuk saat rötar yaptığı için buradaki programa geç kaldık. Hakkınızı helal edin” dedi. "Safahat, Mehmet Akif Dönüyor, ya siz neredesiniz?" oyununun, Mehmet Akit Ersoy’un hayatıyla ilgili yapılan ilk oyun olduğuna dikkat çeken Yenilmez, salondakilere “Aranızda Akif’in ne zaman ve nerede öldüğünü bilen var mı?” diye sordu. Salonda imse bu soruya cevap veremeyince Yenilmez, “Üzülmeyin. Ben bu oyunu 81 ilde oynadım. Her defasında da aynı soruyu sordum ama bilen olmadı. Bu oyunu da bunun için, Akif’i daha iyi tanımanız için hazırladık” dedi.
AKİF’İN ÖLDÜĞÜ EVİ BAR YAPMIŞLAR
Mehmet Akif Ersoy’un, ünlü Alman şair Johann Wolfgang Von Goethe’yi çok beğendiğini belirten Yenilmez, “1993 yılında Almanya’nın bir şehrine gittim. Goethe’nin bir heykeli ve adına yapılmış bir müze gördüm. Oradakilere ‘Goethe burada mı öldü?’ diye sordum. Bana, ‘Hayır, burada sadece kahve içti’ cevabını verdiler. Bugün İstanbul’da İstiklal Caddesi’ne gidin. ‘Biz Akif dedemizin öldüğü evi görmek istiyoruz’ deyin. Size hiç kimse o evi gösteremez. Ama ‘360 Bar nerede?’ diye sorarsanız herkes gösterir. İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un öldüğü evi Bar yapmışlar. Ne yazık…” ifadelerini kullandı.
KAPAKLI’DAN ANKARA’YA MESAJ
Konuşmasının sonunda cep telefonu ile Kapaklı’daki tiyatroseverleri çeken Ahmet Yenilmez, “Şimdi buradan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Meclis Üyelerimize sesleniyoruz. Mehmet Akif Ersoy dedemizin, İstanbul’da İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’nın 8’inci katında bulunan dairesinin Mehmet Akif Ersoy Müzesi ve Sohbet Evi olarak düzenlenmesini talep ediyoruz” dedi ve çektiği videoyu Ankara’ya göndereceğini söyledi. Oyun sonunda Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz günün anısına Yenilmez’e plaket verirken, Belediye Başkan Vekili Bakser Öztürk de çiçek takdim etti. Yenilmez, kendisine verilen çiçeği İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu’na teslim ederek, “Bu çiçeği Akif Dedelerinin nezdinde Kınalı Kuzulara vermenizi istiyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10