" Türk ulusu varlığına yapılan her saldırının üstesinden gelecektir"

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Divan Üyesi Emre Köprülü, Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümünde yazılı bir basın açÄ

Bölgede Gündem 18.03.2016 00:26:00 0

AÇIKLAMADA BULUNDU

Yazılı bir açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Divan Üyesi Emre Köprülü “ Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasında önemli rol oynayan, “Çanakkale Geçilmez” diyerek vatan savunması için işgallere karşı, şehit olmayı göze alan, canlarını feda ederek tarih yazan tüm şehitlerimizi; Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünde anıyoruz. Türk Ulusunun imkansızı başardığı Çanakkale Zaferi, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir destandır.  Hayatını ortaya koyan kahramanlarımızın kazandığı bu eşsiz zafer sayesinde tüm dünya, bir milletin yenilmezliğine şahitlik etmiştir. Milletimizin kaderini derinden etkileyen deniz ve kara savaşlarında kazanılan gurur verici zaferler, aynı zamanda milletimiz için bugünlere uzanan sürecin başlangıcı olmuştur. Bu anlamlı günler, bizlere bu güzel vatanı bırakan atalarımızın fedakarlığını ve kararlılığını bir kez daha hatırlatmaktadır” diye konuştu.

“RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM”

Köprülü “ Çanakkale’de zafer yazan Türk Milleti bugün geldiğimiz noktada,  AKP İktidarının iç ve dış politikadaki hataları sebebiyle ağır bedeller ödemek zorunda bırakılmıştır. Ancak Türk Ulusu Çanakkale’de olduğu gibi yine aynı kararlılıkla korkmadan, yılmadan tek yürek olmayı başarmış, her terör saldırısında daha da kenetlenmiştir. Üniter devlet yapımıza saldıranlar, tarihsel ve kültürel değerlerimizi yok etmeye çalışanlar tarihin karanlıklarında kaybolacaklardır. Türk Ulusu, her bir şehidine verdiği sözü tutarak, varlığına yapılan her saldırının üstesinden gelecektir. Çanakkale Zaferinin 101. Yılında, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın birliği ve bölünmez bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Seyit Ali Onbaşıları, tüm şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10