Kapaklı şehitlerini unutmadı

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kapaklı 19.03.2016 00:48:00 0
Kapaklı şehitlerini unutmadı

ETKİNLİKLER ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI
Kapaklı Kaymakamlığı’nın düzenlediği etkinlikler, Belediye Meydanı’ndaki Çelenk Sunma töreni ile başladı. Törene Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkan Vekili Sami İkizler, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Okul Müdürleri öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ÇANAKKALE'Yİ ÇANAKKALE YAPAN KAHRAMAN MEHMETÇİKTİR
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sırasıyla Kaymakam Gürbüz Kapaklı Kaymakamlığı çelengini; İlçe Jandarma Komutanı Kaanoğlu Garnizon Komutanlığı çelengini ve Belediye Başkan Vekili İkizler de Belediye Başkanlığı çelengini Atatürk Anıtı’na sundu. Çelenk töreninde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu yaptı. Şahadet mertebesine ulaşan aziz şehitleri, rahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyleyen Kaanoğlu, “Bugünün şehitler günü olarak anılmasını sağlayan Çanakkale Zaferi, milletimizin sahip olduğu yüksek ruh halinin sayısız örnekleriyle doludur. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götürüp işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Cepheye gönderdiği oğluna ‘ya şehit ol, ya gazi’ diyen Türk analarıdır” dedi.
 

 

ŞEHİTLERİMİZ DESTAN YAZDI
Kaanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bayrağı bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır diyerek bu toprakları vatanlaştıran şehitlerimiz yurdumuzun dört bir yanında, her sayfası altın harflerle dolu bir destan yazmıştır. Şehitlerimizin bu kahramanlık mücadelesi milletimizin huzur ve bekasının en önemli sembolü olarak ebediyen gönlümüzde yaşayacaktır. Ecdadının manevi mirasından, asil Türk milletinin sevgisinden aldığı güç ve azimle vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğrunda her türlü fedakarlığı sergilemeye devam edecektir” ifadelerini kullandı. Çelenk sunumunun ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü etkinlikleri Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nda devam etti.
ÖĞRENCİLERİMİZE ÇANAKKALE BİLİNCİNİ NAKŞETMELİYİZ
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant gerçekleştirdi. Nalbant, “Çanakkale anlatılmaz yaşanır. Asil milletimiz 7 düvele karşı can siperane bir şekilde çarpıştı ve 253 bin şehit verdik” dedi. Herkesin Çanakkale’yi görmesi temennisinde bulunan Nalbant, “Şehitlerimiz bu ülkeyi bizlere kanlarıyla süsleyip hediye etti. Biz bu ülkenin bir karış toprağını dahi kimselere vermeyiz. Neslimize de bunları anlatmak zorundayız. Eğer eğitim Milli ise, öğrencilerimize bu bilinci nakşetmeliyiz” dedi. Nalbant konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şiiri ve Orduya Dua şiiri ile süsledi.
 

 

ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİLER
Program Karaağaç Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Geçilmez adlı tiyatro oyununun sahnelenmesi ile devam etti. Öğrencilerin muhteşem performansı izleyenlerden büyük alkış aldı. Muhammet Enes Ezer’in Çanakkale Şiiri’ni okuması ile devam eden programda daha sonra Çanakkale Oratoryosu ve Öğretmenler Korosu performanslarının ardından sona erdi. Kaymakam Gürbüz ve beraberindekiler Karaağaç Mezarlığı’na giderek şehitlerin kabirlerini ziyaret etti.
3 EL SAYGI ATIŞI YAPILDI
Şehitlikteki programa Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım ve Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez ve şehit aileleri de katıldı. Kaymakam Gürbüz ve protokol üyeleri önce Şehit Piyade Er Kadir Dadaş, daha sonra da Şehit Piyade Er Emrah Çalkın’ın kabrine karanfil bırakıp dualar ettiler. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması sırasında tören mangası da 3 el saygı atışı yaptı. Program, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından sona erdi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10