Allah'tan geldik, Allah'a gidiyoruz

İlahiyatçı-Yazar Nureddin Yıldız, önceki akşam Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde Eğitim-Bir Sen Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen programda "Nereye Gidiyoruz?" konulu konferans ver

Çerkezköy 19.03.2016 00:55:00 0
Allah

HAKKI KONUŞMAK İÇİN TOPLANDIK
Programa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Eğitim Bir Sen Tekirdağ İl Başkanı Ferruh Topuz, Eğitim Bir Sen Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Üzgün, AK Parti Çerkezköy İlçe eski Başkanı Sait Yazı ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasının yapan Ahmet Üzgün, Hayrı konuşan, Hakk’ı konuşan alimler ve ilim adamları toplumu irşad eden mümtaz şahsiyetlerdir. Bizleri kırmayan ve teveccüh buyurarak Çerkezköy’e teşrif eden Nureddin Yıldız hocamıza teşekkür ediyorum. Burada Hakk’ı konuşmak ve hayrı dinlemek üzere toplandık” dedi. Üzgün’ün konuşmasının ardından İlahiyatçı-Yazar Nureddin Yıldız’ın biyografisi okundu.
ALLAH’A GİDERKEN HELAL RIZIKLA MI, HARAM RIZIKLA MI GİDECEĞİZ?
 ‘Nereye Gidiyoruz?’ sorusuna cevap arayacaklarını belirterek konuşmasına başlayan Nureddin Yıldız, “Allah’tan geldik, Allah’a gidiyoruz. Hayatın en büyük gerçeği budur. Herkesin gideceği adres bellidir. Gideceğimiz adresin bir alternatifi yok. Fakat bizler adres sorunu yaşamıyoruz. Sorunu adrese giderken yaşıyoruz. Yaşadığımız sorun adrese giderken kargo sorunudur. Tabutlara yazılan Allah’tan geldik, Allah’a gidiyoruz ayetini avuçlarımızın içine yazmalıyız. Önemli olan Allah’a giderken yanımızda ne getireceğimizdir. Allah’a giderken helal rızıkla mı, haram rızıkla mı gideceğiz? Bizi mükemmel birer insan olarak yaratan Allah’ın karşısına insanlık standartlarını koruyarak çıkmak zorundayız. Allah’ın yasakladığı faiz, zina gibi haramlar içimize sinmiş ise ne yapacağız?” diye sordu.
MUTLAKA BİR GÜN ALLAH’IN HUZURUNA ÇIKACAĞIZ
En büyük sorunlardan birinin de aile içinde yaşanan sorunlar olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Aile sorunları sosyal yapıyı tehdit eden unsurların başında gelir. Bu sorun aynı zamanda bir çeşit terördür. Bu sorunlar yavrularımız ve eşlerimizden kaynaklanır. Şeytanın her daim insanın içine umutsuzluk tohumları atar. En büyük silahı umutsuzluktur. Umutsuzluk, abdestsiz namaz kılmak gibidir. Biz umutsuz değiliz. Umutsuz olursak insanlık yaşayamaz. Sorunlar ilk insandan beri vardır. Biz hiçbir şekilde umutsuzluğa düşmemeliyiz. Öncelikle hangi Allah’a inandığımızı göz önüne getirmeliyiz. Bizler Hz. Muhammed (S.A.V), Hz.Musa, Hz.İsa, Hz.İbrahim ve tüm peygamberlerimizin inandığı Allah’a inanıyoruz. Mutlaka bir gün Allah’ın huzuruna çıkacağız. Korkmaya gerek yok. Güzergahımız belli. Kur’an’ın yolunda, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’in rehberliğinde ilerliyoruz” dedi.
ALLAH YANIMIZDADIR
Yıldız, “Allah’tan geldik, Allah’a gidiyoruz. Mümin aynı zamanda tüm insanlığı düşünmelidir. Dünyada 7 milyar insan varsa, hepsini düşünmek zorundadır. Onların dertleriyle dertlenmelidir. Bizler ‘hayvan’ gibi sadece kendimizi düşünen olamayız. Hayvan sadece kendisini düşünür. Biz cesur olalım. Şeytan bizleri fakirlikle, işsizlikle ve tüm olumsuzluklarla umutsuzluğa yönlendirir. Şeytanın tüm hilelerine Allah’ın kelamı ile cevap vermeliyiz. Allah yanımızdadır. Asla umutsuz olmayacağız. Derdimizi O’na anlatmalı, içimizi O’na dökmeliyiz. Gideceğimiz yer O’nun huzuru olacaktır” ifadelerini kullandı.
Haber/Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10