Derin Deşarj hattını inceledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde yapımına devam edilen; Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi Ergene 2 Tüne

Ergene 22.03.2016 02:18:00 0
Derin Deşarj hattını inceledi

BİLGİLER ALDI

Bakan Eroğlu, incelemeler sırasında Ergene Derin Deşarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceyhan ve projeleri gerçekleştiren firma yetkililerinden çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi aldı. İncelemeleri esnasında Bakan Eroğlu’na; Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün, Gümüşhane Milletvekili ve Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Ergene Derin Deşarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceyhan, DSİ yetkilileri eşlik etti.

 

“ÇALIŞMALAR BİTECEK”

İnşaatı devam eden Ergene Eylem Planı'nın çok hızlı ilerlediğini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “ Nüfusu 10 binden büyük olan 13 tane yerleşim yeri, Ergene Havzası'nda bulunanların atık su ileri biyolojik arıtma tesisinin yapımını üstlendik. Mevzuatı değiştirdik, şuan on tanesi bitti. Bitmeyen yerler arasında ise Çorlu, Çerkezköy, Muratlı kaldı. Bu yerlerin yıl sonuna kadar bitirilmesi yönünde talimat verdik. Çalışmalar 31 Aralık saat 16.59’da bitecek” diye konuştu.

 

“EKİM AYINDA BİTİRİLECEK”

Eroğlu “ Sanayi kanunun çıkması ile birlikte ıslah organize bölgeleri kuruldu. Onları ikna ederek, ileri akıtma tesislerini yapmaktayız. Renk ve tuzluluk için dedik ki bu maliyetli, bunu gidermek fevkalade maliyetli, bunun için derin deşarj kolektörlerle deniz deşarjlarına verelim dedik. Tüneller ise hızlı yapılıyor. Günde ortalama 16 metre ilerliyor. İnşallah tünelleri Ekim ayı gibi bitireceğiz. Bu tünelle birlikte atık sular bu yerden alınacak.İleri derece arıtıldıktan sonra sadece renk ve tuzluluk dolayısıyla denize deşarj edilecek" dedi.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10