İlim haddini bilmektir

Genç Memur-Sen tarafından Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen programda "İlim ve Tarih Işığında Çanakkale" konulu seminer veren Uluslararası İlişkiler Uzmanı Ali Ercan, "Ä

Çerkezköy 23.03.2016 01:35:00 0
İlim haddini bilmektir

PROGRAM ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ İLE BAŞLADI
Dün saat 14.00’da Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Erdoğan, Eğitim-Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, Çerkezköy MYO Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, Çerkezköy MYO öğrencilerinin Çanakkale Türküsü’nü söylemesi ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, konferansı gerçekleştiren Çerkezköy Memur-Sen’e, konuşmacı Ali Ercan’a ve seminere katılan herkese teşekkür etti.
BU ÜLKE TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ALKIŞLAYAN AKADEMİSYENLERİ DE GÖRDÜ
Program Tarihçi, Uluslar Arası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Uzmanı Ali Ercan’ın “İlim ve tarih ışığında Çanakkale” konulu semineri ile devam etti. Ülkenin çok önemli günlerden geçtiğini söyleyen Ali Ercan, “101 yıl önce Çanakkale’de anneler evlatsız, kadınlar eşsiz kalmıştı. Şimdi de evlatlar babasız kalıyor. Bu büyük bir imtihandır. Bu imtihanın bedeli çok ağırdır. Bu nedenle kıymetini bilmemiz gerekir” dedi. Ercan, “Burası bir ilim yuvasıdır. Sizler buralara okumak için geliyorsunuz. Fakat çantasını sırtına alıp okumaya gitmesi gereken öğrencilerin kanlarına girip çantalarına bombalar koyuyorlar. Eli kanlı terör örgütünü elleri patlayıncaya kadar alkışlayan akademisyenleri de gördü bu ülke” dedi.
TESTİDE NE VARSA DIŞINA DA O SIZAR
Terör örgütünü destekleyen akademisyenlerin ilimden kastını merak ettiğini söyleyen Ercan, “İlim haddini bilmektir. Makamların, mevkilerin hiçbiri size fayda vermeyecektir. İlmin başı da sonu da ahlaktır. Siz önce kendinize, sonra ailenize, sonra da vatana ve millete faydalı olacaksınız” dedi. Mevlana’nın “Bir testide ne varsa dışına da o sızar” sözüne vurgu yapan Ercan, “Testinin içinde bal varsa dışına da bal sızar. İçinde zehir varsa dışına zehir sızar” dedi. Öğrencilere seslenen Ercan, “Gönül kaplarınızı güzel şeylerle doldurun. Güzel bir yaşam sürmek zor değil” diye konuştu.
101 YIL ÖNCE CANLARINI ORTAYA KOYAN ATALARIMIZ İÇİN BİR ARAYA GELDİK
Ercan, “Kanuni Sultan Süleyman 46 yıllık hükümdarlığının 20 yılını bizzat savaş meydanlarında geçirdi ve 70 yaşında Zigetvar’a giderek savaş meydanında hayatını kaybetti. Fakat onu 3 yıl harem ile hamam arasında götürüp getirdiler. Ermeniler’e toprak vermediği için Abdülhamit Han’a Kızıl Sultan dediler. Abdülhamit Han ‘vatan canlı bir bedendir, onu almak için cesedimi çiğnemeniz lazım’ dedi. Bugün ise 101 yıl önce canlarını ortaya koyan atalarımız için bir araya geldik. Atalarımız bedeller ödeyerek Anadolu’ya geldi. Alparslan askerlerine ‘Eşini özleyen, evladını özleyen, toprağını özleyen varsa gidebilir. Savaş hukukuyla yargılanmayacaksınız. Ben şehit olursam bu kaftan kefenim olsun, beni bununla gömün’ dedi. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’un fethinde surlara girdiğinde yaralanmıştı. Bu bedeli zamanı geldiğinde herkes vermiştir, vermeye de devam ediyor” ifadelerini kullandı.
DÜNYAYA İNSANLIĞI ÇANAKKALE’DE ANLATTIK
Bu ülkenin Çanakkale şehitlerini anlamak zorunda olduğunu kaydeden Ercan, “Tüm dünyaya insanlığı Çanakkale’de anlattık. Yenilmez denilen büyük zırhların denize gömüldüğü yerdir Çanakkale. Yüzbaşı Hakkı’ların şehadet mertebesine yükseldiği bir güvertedir Çanakkale. Şuanda yapılan mücadele bir istiklal ve istikbal mücadelesidir. 7 terör örgütü birleşti ve ‘Biz Türkiye’ye savaş ilan ediyoruz’ dediler. Demek ki sağlam yerden yakaladık. Yoksa bu kadar leş kargası bir araya gelmezdi. İman dolu bir göğse sahipsen korkmayacaksın. İnsanlığın anlatıldığı bir okuldur Çanakkale” açıklamalarında bulundu.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10