Amasyalılar Keşkek Günü'nde buluştu

Tekirdağ Amasyalılar Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği, bu yıl ikincisini düzenledikleri geleneksel keşkek gününde dernek üyeleriyle bir araya geldi.

Çerkezköy 28.03.2016 01:27:00 0
Amasyalılar Keşkek Günü

BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENDİ

Keşkek gününe CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve eşi Kamil Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Enver Bayram ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ali Çelik,”Bu yıl dernek olarak keşkek günümüzün ikincisini düzenledik. Keşkek herkesin de bildiği gibi Amasya’ya özgü bir yemektir. Bugün de dernek üyelerimizle beraber Pazar sabahı bir araya geldik” dedi. Çelik, kendilerinden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen ve her programda yanlarında olan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’e, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz teşekkür etti.

AMASYALILAR OLARAK EN ÖN SAFTA YER ALMALIYIZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ise “Öncelikle bacamız burada tüttüğü, çorbamız burada kaynadığı için Tekirdağlı'yız. Fakat dedelerimizin bacasının tüttüğü, çorbasının kaynadığı yeri yani Amasya’yı da unutacak değiliz. Bu tür etkinliklerle gelenek ve göreneklerimizi yaşatacağız. Bildiğiniz gibi Amasyalılar gittikleri yeri güzelleştirirler. Amasya, dünyada sadece 33 şehrin elde ettiği Yaşlı Dostu Kent unvanını elde etmek için çalışıyor. Eğer biz Amasyalı isek, bunu burada da başarmalıyız. Ergene’de düzenlenen Termik Santrale Hayır etkinliğine katıldık. Bu şehrin geleceği için bizim birlik olmamız gerekiyor. Biz Büyükşehir olarak bu konunun takipçisiyiz. Ama her şeyden önemlisi halkın da bu işin takipçisi olması gerekiyor. Amasyalı’lar olarak orada en ön safta yer almalıyız” ifadelerini kullandı.

HER 3 EVDEN 1’İNDE KANSER HASTASI VAR

İki yıldır Amasyalı’lar derneğinin her etkinliğinde yanlarında olmaya çalıştığını belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise “Bugüne kadar hiç kötü bir Amasyalı’ya denk gelmedim. İnşallah bu birlik ve beraberliğiniz hep devam eder. Elimden geldiğince maddi manevi yanınızda olmaya devam edeceğim” dedi. Bölgenin kirlilik anlamında ciddi sıkıntılar yaşadığına vurgu yapan Yüceer, “Biz sanayiye karşı değiliz. Ama sanayileşirken, toprağı kirletmemek lazım. Bölgemizde kanser vakaları çok arttı. Hemen her 3 evden 1’inde kanser hastası var. Üretim yapalım, ama denetimi de elden bırakmayalım” diye konuştu.

ÇEVREMİZE VE DOĞAMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Yüceer, “Ergene’nin hali ortada. Hava kirliliği deseniz bir şey söylemeye gerek yok. Şimdi de kömürlü termik santral yapacağız diyorlar. Zaten yasak olan bir şeyi neden yapıyorsun? Birileri başkalarına rant sağlayacak diye biz kanser olmak istemiyoruz. Bu nedenle termik santrale hayır eylemlerinde Çerkezköy’den çok daha fazla katılım bekliyoruz. Çevremize ve doğamıza sahip çıkmalıyız” dedi. Konuşmaların ardından keşkek gününe katılanlara keşkek ikram edildi.

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10