Akay çalışmaları inceledi

2015 yılında Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisindeki tüm park ve yeşil alanları elden geçiren ve ışıklandıran Çerkezköy Belediyesi, 2016 yılında da yaptığı yeni park ve yeşil al

Çerkezköy 30.03.2016 02:21:00 0
Akay çalışmaları inceledi

“KENT PROJESİNİN İÇİNE DAHİL EDECEĞİZ”

Önceki gün İstasyon Mahallesi Uğurlu Sokak’ta bulunan atıl durumdaki 6 dönümlük yeşil alanda incelemelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Deresi ile Pınarça Deresi’nin kesiştiği noktadan başlayan ve Bahçevan Hasan Uğurlu Köprüsü arasında kalan yeşil alanın atıl durumda olduğunu kaydederek “ Burasını halkımızın kullanımına açmak ve modern bir park yapmak için proje çalışmalarını tamamladık. Çorlu Deresi’nin kenarında kalan bu alana yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, oturma grupları, fitnes aletleri konulacak ve koşu yolu yapılacak. Bu alandaki çalışmalar tamamlanınca buradaki yeşil alanımızı Pınarça Deresi üzerine yapmayı planladığımız yaya köprüsü ile Adnan Kahveci Parkı’nı bağlayarak, Kent Park Projemizin içerisine dahil edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“TUVALET YAPILACAK”

Küçük Sanayi Sitesine geçerek park ve yeşil alanları yerinde inceleyen Akay” Küçük Sanayi Sitemizin ön cephesinde yer alan 6 farklı parseldeki yeşil alanı yeniden düzenleyerek Küçük Sanayi Sitesi esnafımızın ve halkımızın kullanımına açtık. Bu bölgemizdeki 6 adet yeşil alanımıza yeni oturma grupları konuldu, yeşillendirildi, ağaçlandırması ve aydınlatması yapıldı, etrafları duvar ve ferforje ile çevrilerek koruma altına alındı” diye konuştu. Küçük Sanayi Sitesi’nde toplam 2 dönümlük bir alanda çalışma yapıldığını da kaydeden Akay, ziyaretinde Küçük Sanayi Sitesi esnafı ile bir süre sohbet etti. Esnafların Küçük Sanayi Sitesi’nde tuvalet ihtiyacının olduğunu belirtmesi üzerine yer tespitini yaptıktan sonra bölgeye tuvalet ve lavaboların da yapılacağını kaydetti.

“MODERN VE ŞIK GÖRÜNÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Küçük Sanayi Sitesi ziyaretinin ardından Gazi Osman Paşa Mahallesine giden Akay, yapımı devam engelsiz parkta incelemeler yaptı. 1 dönümlük alanda engelli vatandaşlar için park yapıldığını kaydeden Akay “ Engelsiz parkımızın içersinde engelsiz basketbol sahası, engelsiz jimnastik aletleri, engelsiz oyun grupları, akülü arabaların şarj edilebileceği alan ve oturma grupları olacak. Engelsiz parktaki çalışmalarda ise sona gelindi. Engelsiz parkın yanında bulunan Yunus Emre Parkı’nı da yeniden düzenleyerek modern ve şık görünüme kavuşturacağız” dedi.

“OTOBÜS DURAĞI DA YAPACAĞIZ”

Engelsiz Park’ın ardından GOP Mahallesi Fatih Kavşağı’nın bulunduğu yeşil alanda incelemelerde bulunan Akay “ Buradaki yeşil alanımız ise 1066 metrekaredir. Daha önce işletme mantığı ile yapılan yapılar sökülerek halkımızın ve çocuklarımızın ihtiyaçlarına göre yeniden düzenleniyor. Yeniden düzenleme kapsamında buradaki yeşil alanımızın içerisinde jimnastik aletleri, çocuk oyun alanları, oturma grupları, kamelyalar ve küçük bir büfe konulacak. Ayrıca parkın önüne işe gidip gelen vatandaşlarımızı için modern bir otobüs durağı yapacağız” diye konuştu. Fatih Kavşağı’ndaki incelemesinin ardından Fevzi Paşa Mahallesi Şahin Sokak’ta bulunan 650 metrekarelik yeşil alana geçen Akay “ Şahin Sokak’ta bulunan yeşil alanımızı yeniden düzenliyoruz. Atıl durumdaki alanları yeşillendirerek, yeni oturma grupları ve çocuk oyun alanları, fitnes aletleri, yürüyüş yolu yapıyoruz” diye konuştu.
“YEŞİL ALANLARDA İŞLETME MANTIĞI KALKIYOR”
Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Yüzbaşı Sokak’ta bulunan 1700 metrekarelik yeşil alana geçen Akay “ Yüzbaşı Sokak’ta bulunan yeşil alan da daha önce işletme mantığı ile kullanılıyordu. İşletmecinin kira süresi dolunca burasını yeniden düzenlemek için çalışmalara başladık. Şuanda yapımı devam eden çalışmalar kapsamında buraya çocuk oyun alanları, fitnes aletleri, kamelyalar, oturma grupları, koşu yolu vs. yapılacak. Yeşillendirilip, ağaçlandırıldıktan sonra çocuklarımızın ve halkımızın hizmetine yeniden açılacak” açıklamasında bulundu.

KÖY EKMEĞİ PİŞİRDİ

Çerkezköy’ün en çok sorunlarının bulunduğu Bağlık Mahallesine giden Akay, Çamlıbel Sokak’taki yeşil alanda çalışmaları inceledi. Çamlıbel Sokak’ta bulunan yeşil alanı büyüteceklerini ve 1600 metrekarelik bir alan oluşturacaklarını ifade eden Başkan Akay “Burasını Çocuk Sokağı Parkı olarak düzenlemeyi hedefliyoruz. İçerisinde tırmanma duvarı, kaydırakları, mini çim futbol sahası, stres duvarı, oturma grupları ve yeşil alanları olan bir park haline dönüştüreceğiz” dedi. Akay son olarak ise Bağlık Mahallesi Fulya Sokak üzerinde bulunan yeşil alanı gezdi ve incelemelerde bulundu. Akay, buradaki yeşil alanın da yeniden düzenlenmesini istedi ve daha sonra burada bulunan yeşil alanda köy ekmeği pişiren ev hanımları ziyaret ederek, fırında köy ekmeği pişirdi.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10