Kış lastiklerine veda zamanı

Kış koşullarında daha fazla yol tutuşu, kısa fren mesafesi gibi özellikleri ile, akıcı ve güvenli bir trafik için zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulaması, 1 Nisan tarihinde sona eriyor.

Çerkezköy 31.03.2016 02:08:00 0
Kış lastiklerine veda zamanı

2012 YILINDAN İTİBAREN UYGULAMA ZORUNLULUĞU BAŞLADI

1 Aralık tarihinde başlayan kış lastiği uygulaması 1 Nisan’da sona eriyor ve bu tarihten itibaren motorlu araçlarda yaz lastiği takılmaya başlanacak. Çerkezköy’lü lastikçiler otomobillerine yaz lastiklerini taktırmak için randevu almaya başladıklarını ifade ettiler. Çerkezköy’de faaliyet gösteren Zümbül Oto Lastik işyeri satış sorumlusu Ekrem Zümbül,” Kış lastiklerinin zorunluluğu 1 Nisan itibariyle son buluyor ve bu tarih itibariyle araçlara yaz lastiği takılmaya başlanıyor. Kış Lastikleri kış şartlarına göre karlı  ve buzlu havalarda gerek yol tutuşları gerekse daha güvenli olması için önemlilik arz ediyor. Kışı ve soğuğu hissettiğimiz şu günlerde arabası olan vatandaşların göz ardı etmemesi gereken çok önemli bir uygulama olduğu için kış lastiklerinin araçlara takılması 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunluluk arz etmektedir. Her yıl  ayni tarihlerde bu uygulama yapılmaktadır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik" 2012' yılında yürürlüğe girmiştir. Bu tarihten itibaren araçlarda kış aylarında kış lastiği takma ve bulundurma zorunluluğu da başlamış oldu. 1 Nisan itibariyle hava şartlarına bakılıp gerek duyulması taktirde Bakanlık tarafından kış lastiklerini takma zamanı 1 ay daha uzatılabilecek” dedi.

KIŞ LASTİKLERİ YAZIN TAKILDIĞINDA FAZLA YAKIT HARCANIR

Uygulamanın 1 Nisan itibariyle sona ereceğini kaydeden Çerkezli Oto Lastikçisi Erkan Zümbül “Kış lastikleri kış şartlarına göre yani soğuk ve karlı buzlu havalara göre yapılan lastiklerdir. Yaz lastikleri de normal ve sıcak havalara göre yapılmıştır. Her iki lastiğinde mevsimine göre yani kullanıldıkları hava şartlarına göre önemi vardır. Bu nedenle kış aylarında Bakanlığın belirttiği tarihler baz alınarak kış mevsimi süresince araçlara kış lastiği takma zorunluluğu vardır. 1 Nisan itibariyle de hava sıcaklıkları da yükseldiğine göre araçlardaki kış lastikleri çıkarılarak yaz lastikleri takılıyor. Yaz Lastikleri kilometreyle bağlantılı olarak aşındığında da sürücüler bir süre sonra yeni yaz lastiği almak zorundadır” dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10