Camcı ile yola devam

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Kasım 2015 tarihinde yapılması planlanan fakat Genel Merkez tarafından iptal edilen kongresini dün yoğun bir katılımla gerçekleştirirken, mevcut başkan E

Çerkezköy 10.04.2016 22:43:00 0
Camcı ile yola devam

ATILIM YOĞUN OLDU

Beylice Düğün Salonu’nda 11.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşen kongreye CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, CHP’li İlçe Başkanları, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Ertan Aşut, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, 26. Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu ve çok sayıda partili katıldı.

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

CHP Çerkezköy İlçe Kongresi, mevcut İlçe Başkanı Engin Camcı’nın açılış konuşması ile başladı. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Camcı, “Demokrasi şölenimize hoş geldiniz” dedi. Camcı’nın açılış konuşmasının ardından Divan Heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Katip Üyeliklere ise Asuman Hayriye Öcal ve Hatice Karpuz oy birliği ile seçildi.  

CHP TEKİRDAĞ’DA 12-0 İLE DESTAN YAZDI

Ertelenen kongreyi gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini kaydeden Divan Başkanı Fehmi Altayoğlu, “Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Bu ülkenin çimentosu, yapı taşı olan CHP’ye, eskisinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Bugün sadece terör ve yolsuzlukla değil, tecavüzden hırsızlıklara kadar her türlü kötülüğün üstü kapatılmaya çalışılıyor. Buna izin vermemek için partimize sahip çıkmalıyız. Dünden daha fazla Cumhuriyeti savunmalıyız. 2014 yerel seçimlerinden sonra CHP Tekirdağ’da 12-0 ile destan yazdı. Her ilçenin bir başarı hikayesi var. Ama en önemli başarı hikayesi Çerkezköy’ündür. Vahap Akay, AK Parti’nin kalesi olarak görünen Çerkezköy’de seçimleri kazanarak 20 yıl sonra belediyeye tekrar CHP bayrağını astı. Bu başarı hikayesini devam ettirmeliyiz” dedi.

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Divan Başkanı Altayoğlu’nun konuşmasının ardından CHP Çerkezköy İlçe Yönetiminin faaliyet raporu ile çalışma ve hesap raporları ibra edildi. Program Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşması ile devam etti. AK Parti İlçe Başkanı ile diğer ilçe başkanlarının Çerkezköy Belediyesi’nin iki yıllık çalışmaları hakkındaki eleştirilerine cevap vermek istediğini kaydeden Vahap Akay, “Sayın AK Parti İlçe Başkanımız da burada. Misafirin başımızın üstünde yeri vardır. Fakat program içinde buraya geleceğinizi tahmin etmiyordum. Affınıza sığınıyorum” diyerek verdi veriştirdi.

ELEŞTİRİLERE 2004-2009 STRATEJİK PLANI ÜZERİNDEN CEVAP VERDİ

AK Parti yönetiminin Çerkezköy Belediyesi’nin 2014-2019 stratejik planına takmış durumda olduğunu kaydeden Akay, “Ben de burada onların 2004-2009 stratejik planları üzerinden cevap vereceğim. 2004-2009 stratejik planlarınızda ‘Çorlu Deresini ıslah edeceğiz’ dediniz. Biz iki yıldır DSİ ve Büyükşehir ile çalışma yapıyoruz. Siz 10 yıllık dönemde bela olan dereye hiçbir şey yapmadınız. Yaz spor okulu yapacağız demişsiniz. Yok! Engelli parkı yapacağız demişsiniz. O da yok! Ben söyleyeyim engelli parkının nerede olduğunu. Başarır Sokak’ta yapılıyor. Roman vatandaşlar için proje yapacaktınız, yapmadınız. Keşke o projeyi yapsaydınız da biz de o proje üzerinden çalışıp insanlık dışı yaşayan bu vatandaşlara sahip çıkabilseydik” diye konuştu.

 

 

BİZİM SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY

Akay, “2011 yılında kapalı yüzme havuzu yapacağız dediniz. Yok! Ben yerini söyleyeyim sayın başkan. Cengiz Topel Caddesi üzerinde 1500 ada 5 parselde projesi tamamlandı. Büyükşehir’e devrettik. Kadir Başkanımız da söz verdi. Önümüzdeki ay temeli atılacak. 2011’de Kültür Merkezi’ni bitireceğiz demişsiniz. Nerede Kültür Merkezi? Yıl 2016 olmuş. Ben söyleyeyim. 119 ada 25 parselde Kültür Merkezinin temeli önümüzdeki ay atılacak. 2010 yılında yine buradaki faaliyet raporunda spor salonu yapacağız dediniz. O da yok. İstasyon Mahallesi’ndeki salonu neden 10 yıldır görmediniz? Biz orayı şimdi ne yaptık, gidip görebilirsiniz. Oranın çürümesine biz göz yummadık. 2010-2014 stratejik planında Tepe Piknik alanının restore edileceğini söylemişsiniz. Nasıl restore edildiğini gördük. Biz göreve geldiğimiz tepe piknik alanı Orman İşletme Müdürlüğü’ne devredilmiş birilerinin işletmesi haline gelmişti. Biz geldik ne yaptık; 29 yıllığına tepe piknik alanını geri aldık ve Çerkezköy’e kazandırdık. Daha sonrada restore ettik ve hala daha orada yenilikler yapılacak. Bize oy veren, vermeyen kimsenin yüzünü kara çıkarmayacağız. Çerkezköy’ün 2 yılı çalındı diyenler 10 yıldır Çerkezköy’e ne yaptı. Kızılpınar Belediyesini hacizli dosyalarla gidip aldık. Çerkezköy’ün 10 yılını çalanlara söylüyorum; Çerkezköy’ün 1 yılını daha kimseye çaldırmayacağız. Bizim sevdamız Çerkezköy” ifadelerini kullandı.

ÇERKEZKÖY’Ü TEK BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKMADAN BİZE TESLİM ETTİLER

Program, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşması ile devam etti. Vahap Akay’ı konuşması nedeniyle tebrik eden Albayrak, “CHP siyasetini özlemişim. Buradan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanına seslenmek istiyorum. Hiç merak etmeyin. Sizin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderdiğiniz arkadaşlar, bize orada fazlasıyla muhalefet ediyorlar” dedi. Çerkezköy’ün yapısı itibari ile hizmet noktasında farklı değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Albayrak, “11 ilçe içinde ilk Kültür Sarayı’nı Çerkezköy’e yapacağız. Diğerlerinin bizim hızımıza yetişmesi mümkün değil. 10 yıl iktidarda olan yönetim, Çerkezköy’ü tek bir çivi dahi çakmadan bize teslim etti. Şimdi çalışma zamanı. Önümüzde 36 ay var. Bu süreyi sadece hizmet için kullanacağız” diye konuştu.

AKILLI DAVRANMAK ZORUNDAYIZ

CHP İl Başkanı Recep Ökten ise “Göreve geldikten sonra ilk işimiz ilçe belediye başkanları ve ilçe örgütleri ile bir araya gelmek ve değerlendirmelerde bulunmak oldu. Birliktelik başarıyı getirir dedik ve çalışmaya başladık. 3 ilçede büyük bir olgunlukla delege seçimlerini tamamladık. Bugün Süleymanpaşa ve Çerkezköy’de kongrelerimizi yapıyoruz. Hiç kimse bizi bu memlekete hizmet yolundan döndüremez. Bu kapsamda belediyeler bizim eylem kanadımızdır. Var gücümüzle çalışıp 2019 yerel seçimlerinde de 12-0 yapacağız. Bu yolda herkese büyük görevler düşmektedir. Akıllı davranmak ve Çerkezköy Belediyesi’ne sahip çıkmak zorundayız” dedi. 

MÜCADELEMİZ OMUZ OMUZA VERMEKLE AMACINA ULAŞIR

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın uzun bir aradan sonra kongresini gerçekleştirdiğini kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise “Her işte bir hayır vardır. Bugüne kadar birçok mücadelenin içinden geçtik. En zor mücadelenin gerçekleştiği yer de Çerkezköy’dür. Mücadelemiz ancak birbirimizin elinden tutmakla, omuz omuza vermekle amacına ulaşır. Hatırlayacağınız üzere 2012 yılında Çerkezköy’ü su bastı. Çerkezköy’e geldim ve o dönem ilçe başkanlığından yeni ayrılan Vahap Akay ile çizmelerimizi giyip Hükümet Caddesi’ne gittik. Vahap Akay bana o zaman Çerkezköy’ün kaderinin bu olamayacağını söyledi. Çok mücadele etti. Mücadelesini bugün de Belediye Başkanı olarak sürdürüyor. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere Engin Camcı’nın tek listesi ile gidildi. Engin Camcı Başkanlığındaki CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın yeni yönetiminde Özer Adalı, Metin Akyıldız, Hatice Altunyaprak, Uğur Can Avcılar, Cevdet Aykaç, Sibel Baloğlu, Gökhan Biber, Kemal Bozkuş, Haluk Cengiz, Ayfer Dönmez, Yaşar Gül, Hasan Keçe, Kadriye Öztürk, Türkan Şans, Ruhi Taşdelen, Zafer Uyanık yer aldı. Başkanlığa seçilen Engin Camcı, “Geçtiğimiz ay demokrasi şöleni içinde delege seçimimizi yaptık. Listemiz tüm sandıklardan zaferle çıktı. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da parti içi demokrasi ile halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni ekibimizle yılmadan yorulmadan, daha çok çalışacağız. Parti içi birlik beraberliği sağlayacağız. Ayrım yapmadan yeni projelerle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın yeni yönetimi, daha sonra Belediye Başkanı Vahap Akay ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10