Öğrenciler projelerini Bilim Fuarı'nda sergiledi

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren 125. Yıl Ortaokulu tarafından hazırlanan TUBİTAK Bilim Fuarı'nda öğrenciler birbirinden ilginç projelere imza attı.

Çerkezköy 12.04.2016 01:20:00 0
Öğrenciler projelerini Bilim Fuarı

PROJELERİNİ YAĞMURDAN KORUMAYA ÇALIŞTILAR
Çerkezköy’de Kızılpınar Mahallesi’ndeki 125. Yıl Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen TUBİTAK Bilim Fuarı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Eğitim-Bir-Sen Çerkezköy Temsilcisi Ahmet Üzgün, Kızılpınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program öncesi bastıran yağmur dolayısıyla tedirgin olan öğrenciler, projelerini üzerini naylon kaplayarak çalışmalarını korumaya gayret etti.
TUBİTAK, BİLİM FUARI KURMAK İSTEYEN OKULLARA 5’ER BİN LİRA DESTEK VERİYOR
Programda kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “125. Yıl Ortaokulumuzda yaklaşık 3 yıl önce ilk TUBİTAK Bilim Fuarı yapılmıştı. Bugün ikincisini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. TUBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında TUBİTAK, Bilim Fuarı kurmak isteyen okullara 5’er bin Lira destekte bulunuyor. Daha sonra başarılı olan projeler değerlendirilmek üzere TUBİTAK’a gönderiliyor. TUBİTAK da başarılı bulduğu projeleri destekliyor” dedi.
TÜM PROJELERİ TEK TEK İNCELEDİ
125. Yıl Ortaokulu’nda hazırlanan Bilim Fuarı’nın kendilerini çok etkilediğini kaydeden Hüseyin Erdoğan, öğrencilere seslenerek “Bu projeler sizlere daha iyi ufuklar açmak için yapılan projelerdir. Bu kapsamda gerek öğrencilerimize destek olan danışman öğretmenlerimize, gerekse fuara birbirinden güzel projelerle katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Okullar farkındalıkları ile daha kıymetli olur. İnşallah daha güzel projelerle seneye tekrar bir araya geliriz” dedi. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Bilim Fuarı’ndaki tüm projeleri tek tek inceledi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10