Gıda güvenliği insanlık hakkıdır

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, gerekli hijyenik şartları sağlayan ve tüketici menfaatlerini koruyan işyerlerini ve okul kantinlerini, düzenlenen törenle "Örnek Gıda İşyeri " belgesi ile ödü

Çerkezköy 13.04.2016 02:36:00 0
Gıda güvenliği insanlık hakkıdır

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda düzenlenen törene, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ ve Örnek Gıda İşyeri belgesi almaya hak kazanan işletme temsilcileri katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan Kaymakam Metin Kubilay, “Gıda güvenliği bir insanlık hakkıdır. Amacımız, işletmelerimizde ve okul kantinlerinde hijyen şartlarını sağlamak, halk sağlığını korumak ve uygunluk şartlarını sağlayan işletmelere gerekli ödüllendirmeleri yapmaktır” dedi.


KOMİSYONUMUZ HASSASİYETLE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Gıda güvenliği, hijyen ve halk sağlığı konularında uygunluk şartlarının sağlanmasında cezai işlemlerin yeterli olmadığına dikkat çeken Kaymakam Metin Kubilay, “Nasıl ki uygunluk şartlarını sağlamayan işletmeleri cezalandırıyorsak, sağlayan işletmelerimizi de ödüllendirmeliyiz. Tabi ki denetlemelerimizi yapıyor, eksiklikler gözlenen işletmelere gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz. Ama tek başına bu yeterli değildir. İstenen şartları sağlayan işletmeleri ve okul kantinlerini ödüllendirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda ‘Gıda İşyerleri Denetleme Komisyonu’ adlı bir komisyon oluşturduk. Komisyonumuz hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
ÖNEMLİ OLAN BAŞARILI OLMAK DEĞİL, BAŞARIYI SÜREKLİ HALE GETİRMEKTİR
Örnek Gıda İşyeri projesi kapsamında 2014 yılında 11, 2015 yılında ise 8 işletmeye “Örnek Gıda İşyeri “ belgesi verildiğini kaydeden Kubilay, “2016 yılında bu sayı 28’e yükseldi. Biz ilçemizde daha fazla işletmenin bu belgeyi almasını temenni ediyoruz. Bu kapsamda başta değerlendirmeleri yapan komisyon üyelerimize ve bu belgeyi almaya hak kazanan 28 işletmemize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ama unutulmamalıdır ki önemli olan başarılı olmak değil, bu başarıyı sürekli hale getirebilmektir” ifadelerini kullandı.
BELGE ALMAYA HAK KAZANAN YERLER
Kaymakam Kubilay’ın konuşmasının ardından Örnek Gıda İşyeri Belgesi almaya hak kazanan 28 işletmeye belgeleri verildi. İşte o işletmeler: “Agitoğlu Pasta ve Cafe, Atatürk İlkokulu kantini, BSH Ev Aletleri A.Ş. Yemekhanesi, Baranoğlu Pastaneleri, Benzin Cafe, Bereket Döner, Çerkezköy Aile Kasabı Mangal Evi, Çerkezköy HFZ Lisesi B Blok Kantini, Çerkezköy HFZ Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yemekhanesi, Domino’s Pizza, Enesoğlu Pastanesi, Etbeyi Izgara Restaurant, Faruk Güllüoğlu, Glory Area, Golden Palas Otel Restaurant, Özel Gülerçin Koleji Yemekhanesi, Gündaş Ekmek ve Unlu Mamülleri, Hüjyen Et ve Et Ürünleri, Kahve Diyarı, Meşhur Özbalkan Tulumbacısı, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Yemekhanesi, Özcanlar Tekstil A.Ş. Yemekhanesi, Özel görür Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Yemekhanesi, Tepe İlkokulu Kantini, Trakyum Restaurant ve Yalı Restaurant.”

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10