Meydan projesine yeşil ışık yaktı

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Merkez Osmanlı Camii'nin bahçe duvarları yıkılarak 'Meydan Projesi' kapsamına alınmasına sıcak baktığı öğrenildi. Tuna, belediyeden kendilerine resmi baş

Çerkezköy 19.04.2016 07:20:00 0
Meydan projesine yeşil ışık yaktı

Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 106.9 Radyo Haber'de, gazeteci Şaban Kardeş'in sunduğu 'Gündem Özel' programının konuğu oldu. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığının belirlemiş olduğu 'Gelin birlik olalım Hz Peygamber, Tevhid ve Vahdet' konularının işlendiğini belirten Müftü Tuna, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ilçedeki programların devam ettiğini ve 24 Nisan'a kadar süreceğini belirtti.

MÜSLÜMAN MÜSLÜMANA SALDIRIYOR

Müslümanların tarihin en zor zamanında yaşadığını belirten Müftü Tuna, "Sıkıntılı bir zamada yaşıyoruz.Çatışmalar, sürgünler var. Suriye'den milyonlarca din kardeşimiz mülteci durumunda. Başka yerlere giderken boğulan ve eziyet çekenler var. Sadece Suriye'de değil İslam coğrafyalarında sıkıntılar devam ediyor. İslam dünyasında Müslümanlar arasında çatışmalar var. Allah'u Ekber nidalarıyla Müslüman Müslüman'a saldırıyor. Burada açıkça görülüyor ki, dış ve iç düşmanların birer komploları var,Müslümanları birbirine çatıştırmak için elbirliği yapıyorlar. Müslümanları geriye bırakıp, kaynakları sömürülüyor."dedi.

PROVAKOSYON VAR

Müftü Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü: 1. Dünya Savaşında Müslüman ülkeleri paramparça edilmiş, cetvellerle haritalar çizilmiş ve başlarına ona göre yönetim tarzı getirilerek Müslüman ülkeleri sömürge altına alınmış. Emperyalistlerin bıraktığı cehalet, yoksulluk ve esaret altında yaşayan insanlar, kin, öfke ve intikam ile yanlış yaparak yanlış yola da girebiliyor. Bunların sebebi emperyalistlerdir. Sömürgecilik devam ettiği için Müslüman ülkeleri de gelişememiş. En sonunda da patlak veriyor ve bir çıkış yolu arıyorlar. Dış güçlerinde destekleriyle onların ekmeğine de yağ sürmek suretiyle intihara gidebiliyorlar. Allah'u Ekber diyerek  peygamberimizin bayrağına ismini işleyerek onu da siyahlaştırarak ama dış güçlerin müdahalesi olduğu açık. Peygamberimizin bayrağı altında Müslüman Müslüman'ı katlediyor. Demek ki başka işler var. Provokasyon var.Müslüman bunlara bakmamalı. Bu İslam'dan kaynaklanan bir durum değildir."dedi.

İSTİŞARE EDİLECEK

Merkez Osmanlı Camii’nin bahçe duvarlarının yıkılıp, 'Meydan Projesi' kapsamında Cumhuriyet Meydanı’na dahil edilmesi için Çerkezköy Belediyesi'nin İlçe Müftülüğü’ne bir süre önce resmi yazı ile başvurmuştu.Bu konuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Müftü Tuna, "Yeni geldi yazı. Biz onu değerlendireceğiz. İstişare edeceğiz.Cemaate soracağız. Yerel yönetim kuruluyla görüşeceğiz.Tuvalet sıkıntısı var.Tedbirler alınıyor. Cami tuvaletinde de çalışma devam ediyor. Kapatılacak. Ayrı bir umumi tuvaletin yapılması şart."dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10