Manevi geceye gölge düşürdüler

Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy İlçe Müftülüğü'nün düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Çerkezköy Belediyesi Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Programa yak

Çerkezköy 20.04.2016 02:38:00 0
Manevi geceye gölge düşürdüler

Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği kutlu doğum haftası etkinliğine yoğun katılım yaşandı.

 

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

Çerkezköy Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen etkinliklere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, , İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya , Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, Tekirdağ Emekli İl Müftüsü Mahmut Gürlen, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Güneş, HEMA Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, İmam Hatipler ve çok sayıda Çerkezköylü vatandaş katıldı.

 

 

BİRLİK OLMAYA DAVET ETTİ

Kutlu Doğum Programı Kızılpınar Merkez Camii İmam Hatibin Fatih Kisliağıl’ın kuran tilaveti ile başladı. Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, tüm katılımcıları selamladı. Tuna konuşmasının devamında bu yıl ki kutlu doğum haftasının temasına değinerek tüm insanları birlik olmaya davet etti. Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet konusuna da değinen Tuna, “Bugün Müslümanların her zamankinden daha çok tevhit ve vahdete ihtiyacı vardır. Zira Yüce Rabbimiz Müslümanları Enbiya suresi 92. ayette tek bir ümmet olarak ifade etmiş olmasına rağmen ne yazık ki Müslümanlar, tefrika hastalığına kapıldığı için Rum suresi 32. ayetin muhtevasına girmeye başlamışlardır. Bu sebeple bugün Müslümanların tevhit inancına dayalı vahdeti gerçekleştirme yolunda gayret sarf etmeleri bir zorunluluktur. Tevhit, İslam'ın en temel ilkesi, Kur'an ve sünnetin ruhu, bütün peygamberlerin gönderiliş gayesidir. İslam'ın tevhit dini oluşu, onu diğer din ve inançlardan ayıran en bariz vasfıdır. Tevhit ilkesinden üç temel esas ortaya çıkar: Selam, eman ve vahdet yani barış, güven ve birlik. İslam-selam ilişkisi, iman-eman ilişkisi ve tevhit-vahdet ilişkisi doğru kurulamadan bir toplumun İslam toplumu olması mümkün değildir” diye konuştu.

 

 

“İSLAM ÇATISI ALTINDA TOPLANMAMIZ GEREKİYOR”

Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın ardından kürsüye çıkan Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen de katılımcıları selamlayarak salonu dolduran ve böylesine anlamlı bir etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkürlerini iletti. Programda birlik ve beraberliğe dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş “ İslam dini kardeşlik ve barıştır.Bu yıl ki temamız gelin birlik olalım sloganımızı çok iyi idrak etmemiz gerekmektedir. Bütün insanların kurtuluş çizgisi İslam’dır. Yüce rabbimizin ayet-i kerimesinde de bildirdiği gibi Allah katında hak din İslam’dır. İslam barıştır, kardeşliktir, sulhtur. Birlik olup İslam çatısı altında toplanmamız gerekiyor.” dedi.

 

 

“DİNİMİZDE IRKÇILIK YOKTUR”

Erbaş  “Kutlu Doğum haftalarımızın yapılmasındaki amaç yeni neslin Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’yı (s.a.v) daha iyi anlamaları ve hep hatırlamaları gerektiğini aşılamaktır. Çocuklarımız Peygamberini en ince ayrıntısına kadar tanımalı ve bilmelidir. Batının en büyük oyunu olan ırkçılık ve mezhepçilik konusunda dikkatli olmamız gerekiyor. Hiçbir ırk diğer bir ırktan üstün değildir. Mezhepçilik, ırkçılık yüzünden kimse ile kavgaya düşmeyelim. İslam dini Müslümanların şerefidir. Bizim dinimizde ırkçılık yoktur” dedi.

 

 

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Erbaş’ın konuşmaları sırasında gerçekleşen kısa süreli elektrik kesintisi spor salonunu karanlığa boğarken, katılımcılar telefonlarının ışıklarını yakarak etrafı aydınlatmaya çalıştı.

KAYMAKAM KUBİLAY TEŞEKKÜR ETTİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Erbaş’a teşekkür ederek plaket takdim etti. Günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma da gerçekleştiren Kubilay “ Kutlu Doğum Haftası insana dair bütün güzellik ve tüm ahlaki erdemleri bünyesinde toplayan sevgililer sevgilisi Hz. Peygamberimizin alemlere rahmet olarak dünyayı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıl dönümü olarak kutlanmaktadır. Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizin 1445’nci doğum yıldönümünde bizlere böyle güzel bir program düzenleyen İlçe Müftülüğümüze teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

UMRE ÇEKİLİŞLERİ YAPILDI

Konuşmaların tamamlanmasının ardından sıra umre çekilişine geldi. Programın sunuculuğunu yapan Fevzipaşa Camii İmam Hatibi İsmail Bütün, çekilişi yapmak üzere sahneye ilk olarak Çerkezköy Kaymakamı metin Kubilay’ı davet etti. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan’ın sponsorluğunu yaptığı umre turunun çekilişini yapan Kaymakam Kubilay’ın çektiği numara İlknur Demirtaş’a çıkarken,

Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan’ın sponsor olduğu umre turunun çekilişini yine Tunç Doğan yaptı. Doğan’ın çekmiş olduğu numara ise Saime Alkuş isimli bayana çıktı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın sponsor olduğu umre turunun çekilişini Çerkezköy Belediye Başkanvekili Enver Bayram yaptı. Enver Bayram’ın çektiği ayı Salime Balcı isimli vatandaşa umre turu kazandırdı. Son olarak kürsüye çıkan Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Müftülüğün sponsor olduğu umre çekilişini gerçekleştirirken, son umreyi ise Münire Çamyar kazandı.

 

 

UMRE ÇIKMAYINCA SALONDAN GİTTİLER

Son umre çekilinin tamamlanmasının ardından çok sayıda vatandaş salonu terk etmeye başladı.

Salonun boşaldığını gören programın sunucusu Fevzipaşa Camii imam hatibi İsmail Bütün katılımcıları salonda tutmak için esprili bir şekilde “Programımız devam ediyor. Yerlerinize oturmanızı rica ediyorum. Ödül törenimiz gerçekleşiyor. Belki program devamında beşinci umre çekilişimizi de yaparız” diye konuştu. Bütün’ün bu sözlerini aldırış etmeyen vatandaşlar salondan giderken, program ‘İl ve İlçe çapında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi’ ile sona erdi.

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10