Bilinçsiz sürücüler bu habere üzülecek

İlçe merkezinde özellikle ana caddelerde engelli rampalarının önüne araç park eden bilinçsiz sürücülerin önüne bir türlü geçemeyen Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, çareyi engelli rampaların?

Çerkezköy 21.04.2016 07:30:00 0
Bilinçsiz sürücüler bu habere üzülecek

ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN ARTIK SORUN OLAMAYACAKLAR
Bugüne kadar Çerkezköy yerel basını tarafından birçok kez haber konusu olan engelli rampalarının önüne park eden duyarsız sürücülere Çerkezköy Belediyesi’nden kötü haber geldi. İlçedeki engelli vatandaşların en büyük sorunlarından biri olan ‘engelli rampası önlerine park edilen araçlar’, engelli vatandaşlar için artık sorun olmayacak. Çerkezköy Belediyesi yetkilileri, engelli vatandaşların ulaşım özgürlüğünü kısıtlayan bu gibi durumlara karşı önlemini aldı. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince engelli rampalarının önlerine plastik ve beton babalar yerleştirildi.
KALDIRIMDA ARAÇ KULLANIMINI ENGELLENDİ
Çerkezköy Belediyesi yaptığı bu hamle ile bir taşla iki kuş birden vurmuş oldu. Hem engelli vatandaşların ulaşım özgürlüğünün kısıtlanmasının önüne geçti. Hem de Atatürk Caddesi Mehtap ve Rüya Sokak arasında kalan kaldırımda araç kullanımını da engellemiş oldu. Daha önce yerel basında birçok kez haber olan mevkide, araç girişinin yasak olduğu Güven Sokak’a araçlarını sokmak isteyen sürücüler, Rüya Sokak’tan kaldırıma çıkıp, yine kaldırım üzerinde araçlarını kullanarak Mehtap Sokak üzerinden Güven Sokak’a geçiyorlardı. Plastik ve beton babalar sayesinde bu durumun da önüne geçilmiş oldu.
KALDIRIMLARA SAĞLI SOLLU BETON BABALAR YERLEŞTİRİLDİ
Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Caddesi Rüya Sokak girişindeki kaldırımlara sağlı sollu beton babalar yerleştirdi. Bu sayede ne engelli rampalarının önlerine araç park edilebilecek, ne de duyarsız sürücüler araçlarını kaldırımlara park edebilecek. Bölge esnafı ve vatandaşlar, yapılan çalışmalar nedeniyle Çerkezköy Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10