Dere taşkınlarına son

Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Enver Bayram, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ile birlikte Çorlu Deresi'nde devam eden ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Kemal Gümüş, çalÄ

Çerkezköy 22.04.2016 02:33:00 0
Dere taşkınlarına son

YOL ÜZERİNDEKİ PİSLİKLER TEMİZLENDİ

Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Enver Bayram ve Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ilk olarak Küçük Sanayi Sitesi arkasında devam eden yol çalışmalarını inceledi. BSH Kavşağı’ndan Pazar Yeri’ne kadar Çorlu Deresi boyunca yeni bir yol açıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, “Daha önce bu alanda hurdalık yapılar bulunuyordu. Metruk yapıları yıktık, hurdalık ve pislikleri temizledik. Güzergah üzerinde bir de eski tüp depolama alanı var. Birkaç gün içinde burasını da yıkacağız. Buradan çıkan malzemeleri de Çorlu Deresi'nin seddesini yükseltmekte kullandık” dedi.
HAYRİ BATUR CADDESİ’NDEKİ TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTACAĞIZ
Küçük Sanayi Sitesi'nin bittiği noktadan Kapalı Pazar Yeri'nin olduğu noktaya kadar Çorlu Deresi ile Hayri Batur Caddesi arasında alternatif bir yol oluşturulacağını sözlerine ekleyen Kemal Gümüş, “Önümüzdeki günlerde eni açılan bu yolda iyileştirme çalışmalarına başlayacağız. Böylelikle özellikle Perşembe ve Pazar günleri Hayri Batur Caddesi’nde oluşan trafik yükünü de azaltmayı hedefliyoruz. En kısa zamanda çalışmaları tamamlayıp, daha fazla vatandaşımızın bu yoldan istifade etmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
ÇERKEZKÖY’DE BİR DAHA DERE TAŞKINI YAŞANMAYACAK
Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Enver Bayram ve Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş daha sonra Atatürk Viyadüğü altında devam eden dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve Çerkezköy Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında dere yatağının eskiye kıyasla en az 6 kat genişletildiğini belirten Kemal Gümüş, “Dere yatağının içi, su akışını engellemeyecek şekilde temizlendi. Yapılan çalışmalar sayesinde inşallah Çerkezköy’de bir daha dere taşkını yaşanmayacak” dedi.
DSİ 3 ARAÇ İLE ÇALIŞIYOR
Dere ıslah çalışmaları için Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ekiplerinin 1 sallama kepçe, 1 kato kepçe ve 1 de dozer olmak üzere 3 araç ile yoğun bir şekilde çalıştığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, “Biz de belediye olarak çalışmalara 2 adet kırıcı kato ile destek veriyoruz. Bir yandan dere yatağı seddeleri yükseltilirken, bir yandan da suyun akışını engelleyen kot farkı ortadan kaldırılıyor” açıklamalarında bulundu.


0282 726 91 91
0282 747 65 10