"Tüm balkanlar bizim akrabalarımızdır"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Makedonya, Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen öğrenci grubunu makamında ağırladı.

Çerkezköy 23.04.2016 07:18:00 0

HEM ÇOCUK HEM DE EGEMENLİK BAYRAMIMIZ

Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu hafta bizler için çok önemli bir haftadır. 23 Nisan, hem çocuk bayramıdır, hem de ulusal egemenlik bayramımızdır” dedi. Çerkezköy Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilk defa yabancı öğrencileri misafir ettiğini kaydeden Başkan Vahap Akay, “Böylesine önemli bir günde sizleri ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

 

 

İLK ORGANİZASYONUMUZU AKRABALARIMIZLA YAPIYORUZ

Başkan Akay, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu günü, başka ülkelerden gelen çocuklarla birlikte kutlamak, bizler için gurur kaynağıdır” dedi. 23 Nisan kutlamaları kapsamında ilk defa yabancı öğrencileri ağırladıklarının altını çizen Akay, “Biz ilk organizasyonumuzu akrabalarımızla yapmış olduk. Çünkü tüm Balkanlar bizim akrabalarımızdır” ifadelerini kullandı. 

 

 

ÇOK GÜZEL AĞIRLANDIK

Heyete tercümanlık yapan Yıldız Nebi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında üç ülkeden öğrencileri şehirlerine davet eden Çerkezköy Belediyesi yönetimine teşekkür ederek, “Çocuklar Çerkezköy’e geldikleri için çok mutlu oldular. Burada bizleri çok güzel ağırladınız. Her şey için çok teşekkür ederiz” dedi.    

ÖNEMLİ BİR ADIM

Bulgaristan’ın Pazarcık şehri Milli Eğitim Müdürü Valentina Kaytazova da “Kendi adıma ve bütün meslektaşlarım adına ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim. Böylesine önemli bir günü sizlerle birlikte kutluyor olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda da bu bayramı birlikte kardeşlik içinde kutlarız. Bizim öncelikli hedefimiz çocuklarımıza eğitimde ve barışta önderlik etmektir. Bu davetiniz de bizlerin bu yolda attığı önemli bir adım olmuştur” dedi.

 

 

HEDİYELER VERİLDİ

Konuşmaların ardından Makedonya, Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen öğrenciler, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ülkelerinden getirdikleri sembolik hediyeleri takdim etti. Çocuklarla ve öğretmenlerle fotoğraf çektiren Başkan Vahap Akay da yabancı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Heyet, Çerkezköy Belediyesi önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından Edirne’ye doğru yola çıktı.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10