Almanya ve Viyana gezisi faydalı geçti

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği tarafından Almanya ve Viyana'da düzenlenen seminerlerin oldukça faydalı geçtiğini ifade etti.

Çerkezköy 23.04.2016 07:25:00 0
Almanya ve Viyana gezisi faydalı geçti

YURT DIŞI ZİYARETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği tarafından Almanya ve Viyana’da düzenlenen yurt dışı programından dönen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ayağının tozuyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yurt dışından gelen öğrencileri ağırladı. Daha sonra makamında bir basın toplantısı düzenleyen Vahap Akay, 5 günlük yurt dışı gezisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yurt dışı gezileri kapsamında Almanya ve Viyana’na yerel yönetimlerle çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Başkan Akay, ziyaretlerin oldukça faydalı geçtiğine vurgu yaptı.
İLK DURAK VİYANA OLDU
Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği tarafından yurt dışı gezisi kapsamında Almanya ve Viyana’da seminerlere katıldıklarını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da dahil olmak üzere Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği üyesi 16 belediye başkanı geziye katıldı. İlk gün Viyana’ya gittik. Burada Büyükelçiliği ziyaret ettikten sonra şehri gezerek incelemelerde bulunduk. Daha sonra da otobüsle Münih’e geçtik” dedi.
ATIKLARIN YÜZDE 98’İNİ ARITIYORLAR
Akay, “Burada önce Dachau Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirdik. Dachau şehrindeki arıtma tesisini inceledik. Daha sonra şehrin kaymakamı ile görüştük. Akabinde Münih Belediyesi’ni ziyaret ettik. Münih Belediyesi’nin arıtma tesisini de gördük. 1915’ten beri arıtma tesisini kullandıklarını öğrendik. Şehrin atıklarının yüzde 98’inin bu tesiste arıtıldığını belirttiler. Biz de kendimizle kıyaslamalarda bulunduk. Çevre hassasiyeti konusunda çok faydalı bir ziyaret oldu” ifadelerini kullandı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10