Kahraman'a CHP teşkilatından tepki

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ile ilgili söylediği "Laiklik yeni anayasada olmamalı" sözüne Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve Yönetim kurulu üyeleri tar

Çerkezköy 28.04.2016 02:49:00 0
Kahraman

“İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sözlerine tepki gösteren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ”Geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanı İsmail Kahraman yaptığı bir açıklama ile laiklik yeni anayasada olmamalıdır ifadelerini kullandı. Meclis Başkanının bu sözlerini şiddet ile kınıyorum, bu sözleri kabul edemeyiz. Böyle bir Meclis Başkanı, TBMM'nin Başkanlığını yapamaz. Böyle bir tabloyu kabul edemeyiz, kendisini istifaya davet ediyoruz" diye konuştu.

“HİÇ ŞAŞIRTICI DEĞİLDİR”

Camcı “ Eşitsizliği ve ayrımcılığı savunan, laikliği tehdit ve engel olarak gören TBMM Başkanı'nın görevinin başında bulunmasını kabul etmiyoruz. Laik Cumhuriyete ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalacağıma, anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim diyerek görevine başlayan İsmail Kahraman bugün sarf ettiği sözler ile şeriata açıkça çağrı yapmıştır. Yıllardır halkın dini duygularını sömürerek, hemen her alanda inanç istismarı yaparak hareket edenlerin laiklik fikrinden rahatsızlık duyması hiç şaşırtıcı değildir" dedi.

“ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞAN ZİHNİYETTİR”

Laikliğin kadınların özgürlüğü anlamına geldiğini kaydeden Camcı “ Laiklik, dinin siyasal alana taşınarak sömürünün, yolsuzluğun örtüsü haline getirilmesine son verilmesidir. Laiklik, Karahallı İlçesi'ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Veyis Turan Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören kız öğrencilere tacizi örtbas etmeye çalışan, bir kereden bir şey olmaz diyen zihniyetlere karşı mücadeledir " ifadelerini kullandı.

“SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu sözlerin anayasal ihlal suçunu içerdiğini belirten Camcı “ Her gün şehit haberleri aldığımız bugünlerde önlem almak gerekirken bu sözlerin söylenmesi kabul edilemez bir durumdur.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer diyoruz ki; bu ülkede hiç kimseye laikliği yok etme zevkini yaşatmayacağız. Laiklik başta olmak üzere akıl, bilim, hukuk ve özgürlük üzerine inşa edilmiş Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Türkiye, şeyhler, dervişler, İsmail Kahramanlar ülkesi olmayacak" dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10