Bu yönetim Çerkezköy'ü uçurur

Amerika'da olduğu için CHP Çerkezköy İlçe kongresi'ne katılamayan Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, yeni yönetime yaptığı hayırlı olsun ziyaretinde "Bu yönetim Çerkezköy'

Çerkezköy 1.05.2016 23:18:00 0
Bu yönetim Çerkezköy

BASKILAR BİZİ YILDIRMAYACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, partisinin yeni Çerkezköy İlçe yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Münir Karaevli de Öztrak’a eşlik etti. Ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını kaydeden CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, “10 Nisan tarihinde tüm delegelerin katılımı ile olağan kongremizi yaptık ve göreve seçildik. Yönetim olarak görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Çalışacağız, zor ve onurlu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz” dedi. Belediye meydanına geçtiğimiz günlerde pankart astıklarını fakat sonrasında kaldırmak zorunda kaldıklarını kaydeden Camcı, “Bu baskılar bizi yıldırmayacaktır. Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmayacağız ve onun yolundan devam edeceğiz” diye konuştu. Basın mensuplarının “Asılan pankartı indirmek zorunda kaldığınızı söylediniz. Bu pankart kim tarafından ve neden indirilmiştir” sorusu üzerine konuşan CHP İlçe Başkanı Engin Camcı “Biz bu pankartı asmak için sahibinden izin aldık kendisi de olur dedi.  Onunla alakalı telefonlar gelince rica ettiler, biz de indirmek zorunda kaldık “dedi.

 

 

MECLİS BAŞKANININ AÇIKLAMASI TESADÜF DEĞİLDİR

CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten ise “Bilinçli bir teşkilat oluşturmuşsunuz. Yakın tarihte CHP’nin Tekirdağ örgütlerinin üç tanesinin kongresini bitirdik. Dışarıdan birileri CHP içinde kavga varmış gibi göstermeye çalışıyor. CHP’de kavga bitmiştir, artık kavga etme lüksümüz yok. Artık kol kola girip belediyelerimiz ve örgütler ile koordineli bir şekilde çalışma vaktidir. Türkiye ayağımızın altından kaymaktadır. Meclis Başkanının açıklaması tesadüf değildir. Kelimesi kelimesine önceden hazırlandı. 2 gün sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ağzından baklayı çıkararak gençlere ‘Ssiz milletin değil, ümmetin umudusunuz’ demiştir. Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı’dan sonra kurulurken ümmetin ulus olma bilinci ile kurulmuştur. Şimdi ise AK Parti iktidarı ile plak tersine çevrilmek isteniyor. Fakat Cumhuriyet değerlerini kimse bizim içimizden silemeyecektir. Atatürk ilke ve inkılaplarından asla taviz vermeden, dirençli ve kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

AK PARTİ ÇATIRDAMAYA BAŞLAMIŞTIR

Şarköy’de 23 Nisan yürüyüşünde Cumhurbaşkanına hakaretten gençlik kolları üyesinin tutuklandığını anımsatan Ökten, “Örgüt olarak her türlü desteği kendisine vererek arkasında durduk. Dün itibariyle gencimiz salındı. Bu talihsiz bir olaydır. Bu olayda tüm topluma korku salma amacı vardır. AK Parti’nin ülke genelinde yapmak istediği çalışmalara engel olmamamızı engellemeye çalışmaktadırlar. Fakat başarılı olamayacaklar. AK Parti çatırdamaya başlamıştır. Ülkenin durumu AK Parti’yi zorlamaktadır. Biz kendi bölgemizde sizlerle birlikte kararlı, dirençli bir çalışma süreci içinde olacağız. Bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

ÜLKEYİ KİMİN YÖNETTİĞİ BELLİ DEĞİL

CHP kongresine Amerika’da olduğu için katılamadığını söyleyen CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Seçilen arkadaşlarımızın hepsini kutluyor, başarılar diliyorum. Bu yönetim Çerkezköy’ü uçurur. Bazı kesimler Çerkezköy ve Kapaklı’nın seçimlerde riskli olduğunu söylüyor. Bana göre en rahat belediyeyi alacağımız yer Çerkezköy olacaktır. Bu seçimleri almak zorundayız. Genç Belediye Başkanınız, ilçe başkanınız ve yönetiminiz var. Kimse bu saatten sonra CHP’yi tutamaz. Çıtayı yüksekten aldınız. Bunu da daha yükseğe taşımak her zamankinden fazla çalışmayı gerektirir. Yeni yönetim bu çıtayı çok daha yukarıya taşıyacaktır. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu ülkeyi Başbakan mı, Cumhurbaşkanı mı, ya da başkaları mı yönetiyor belli değil. Tek başına iktidara gelen parti hala siyasi belirsizlik yaratma kapasitesine sahip. Kendi içlerinde dövüşüyorlar ve belirsizlik taşıyorlar. Sınırlarımızda çok ciddi kargaşa var. Her gün Türkiye’ye binlerce göçmen geliyor. Şu an 3 milyona yakın göçmen ülkemizde bulunmaktadır. Türkiye’ye sınırın öbür tarafından füzeler ve mermiler geliyor. Türkiye ise bağırıyor çağırıyor ama fazla sesi çıkmıyor. Suriye’de şükür namazı kılacaktık, şimdi Suriye’den insanlar ülkemize geliyor. Ne acıdır ki o camilerde şehit cenazelerimiz oluyor” dedi.

İNSANLAR ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDEREMİYOR

Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yaşanan terör olaylarına da değinen Öztrak, “Ülkenin bir tarafında hendekler kazılıyor. Evler bombalar ile doldurulmuş, evin üstünde yabancıların silahları var. Benim oradaki insanım çocuğunu okula gönderemiyor, evinde kalamıyor. Burada Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatı gerçekten çok büyük bir mücadele vermektedir. Peki oraya teröristler nasıl geldi. Orada MİT görevlisi ‘Nerelere ne sakladığınızı görüyoruz. İstediğiniz yöneticileri de değiştirdik’ diyor. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ise bölgedeki valilere ‘Çok fazla karışmayın bunlara göz yumun’ dedi. TSK ve emniyet bu bölgelere müdahale etmek isterken valiler izin vermedi. Sonra çıkıyorlar CHP terörist ve terör ile kol kola diyorlar. Hiç kendilerini yormasınlar. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Ama onların kol kola gezdiklerini gördük” dedi.

SİZE NİYE BAŞKANLIK VERİLSİN?

Türkiye’de her şeyin kötüye gittiğini, fakat iktidar partisinin başkanlık sistemi peşinde koştuğunu kaydeden Öztrak, “Sana padişahlığı verseler bu ülkeye ne yapacaksın. 15 yıldır yaşam şartları ya da gelir artmadı. Anarşi ve terör bitmedi. Size niye başkanlık verilsin? Bu milletin çıkışı güçlü bir parlamenter sistemden geçer. TBMM Başkanı Anayasaya sahip çıkmak için seçilmiş yemin etmiş birisidir. Çıkmış İstanbul Üniversitesi’nde ‘Anayasada Laiklik olmamalıdır’ diyor. Bu hafife alınacak bir husus değildir. Herhangi bir vatandaş konuşabilir ama TBMM Başkanı konuşamaz. Bir gencimiz yürüyor ve suç olmayan bir fiilden dolayı savcının talebi ile gencimiz tutuklanıyor. Bunlar demokrat bir ülkede olmaz. Yolsuzluklar oluyor, bunlar unutulmuyor. Türkiye’yi bu tuzaktan çıkaracak olan CHP’dir” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10