Ebru sergisinde bir ilk

Çerkezköy Belediyesi tarafından Çerkezköy Kent Konseyi Binası'nda düzenlenen Ebru Kursu'nun yılsonu sergisi törenle açıldı. Çerkezköy Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Ebru Kursu'

Çerkezköy 2.05.2016 21:25:00 0
Ebru sergisinde bir ilk

DÜNYADA KABUL GÖREN BİR SANAT DALI OLDU
Törene Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can ve kursiyerler katıldı. Sergi açılışı öncesi protokol ve kursiyerler, Kent Konseyi Binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kurdele kesimi öncesi kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, “Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın destekleri ile açtığımız Ebru Kursu toplam 7 ay sürdü. Bugün de kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserlerini halkımızın beğenisine sunmak için sergi açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Ebru Sanatı dünyada çok kıymet gören bir sanat dalı haline geldi. Ebru öğretmeni Gülhis Hanım’ın da kurs boyunca güzel bir kalp ile kursiyerleri eğittiğini söylemeden edemeyiz. Belediye Başkanımız Vahap Akay’a da Çerkezköy Belediyesi’nin düzenlediği kültür ve sanat kurslarına verdiği desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bununla birlikte kursiyerleri eğiten Gülhis Hanım, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve tüm kursiyerlere de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ
Atilla Can’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can tarafından Ebru Kursu yılsonu sergisinin kurdelesi kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Ebru öğretmeni Gülhis Başaran davetlilere kursiyerlerin yaptığı Ebru eserleri hakkında bilgiler verdi. 19 kursiyerin 7 ay boyunca kursa devam ettiğini belirten Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, “Sonucunda da bu muhteşem eserler ortaya çıktı. Başta Belediye Başkanımız Vahap Akay olmak üzere emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum” diye konuştu.

250 ESER SERGİLENİYOR
Ebru Sanatı Kursu’nun 7 aylık eğitim döneminin ardından sona erdiğini kaydeden Kurs Öğretmeni Gülhis Başaran ise “Belediye Başkanımızın katkılarıyla açtığımız 2016 Yılı Ebru Kursumuzu başarı ile tamamlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Tüm kursiyerlerimiz adına hepinize hoş geldiniz diyor ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a, Belediye Başkanımız Vahap Akay’a bizlere desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Kurs boyunca 19 kursiyerin emek harcadığını belirten Başaran, “Bugün yılsonu sergisinde yaklaşık 250 eser sergileniyor. Ayrıca dünyada bir ilk olarak Ebru Sanatını kıyafetler üstünde de denedik” dedi. Ebru Sanatı ürünleri Çerkezköy Kent Konseyi Binası’nda 8 Mayıs’a kadar meraklılarını bekliyor.


0282 726 91 91
0282 747 65 10