Canlı Meclis

Çerkezköy Belediyesi'nin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, dün saat 15.00'da Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, bölgenin güçlü sesi Radyo Ha

Çerkezköy 2.05.2016 21:38:00 0
Canlı Meclis

RADYO HABER CANLI YAYINLADI

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hepinizin bildiği gibi Tepe Mevkinde yeni TV Kulesi yapım işini tamamladık ve bölgemizde faaliyet gösteren yayın kuruluşlarına tahsis ettik. Bugünkü toplantımızı Radyo Haber ve Çerkezköy Haber Gazetesi’nin facebook hesabından canlı olarak yayınlayacak. Bu sayede çevre şehirler ve Çerkezköylü hemşerilerimize de Çerkezköy Belediye Meclisi olarak ulaşmış olabileceğiz” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, şefaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde bundan sonraki tüm meclis toplantılarının da canlı yayınlanması için çalışacaklarını ifade etti.  

Çerkezköy Belediyesi Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığın da yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda, Çerkezköy Devlet Hastanesi yanına katlı otopark yapılacağı belirtildi.

 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

 

Başkan Vahap Akay’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde ilçenin muhtelif noktalarındaki belediye hisselerinin, hisse ortaklarına satışı talepleri görüşüldü. Belediye hisselerinin satışı oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Su Deposu yeri hakkındaki yazısı görüşüldü. Bu gündem maddesi ise görüşülmek üzere Plan Bütçe ve İmar Komisyonlarına havale edildi.  

 

1 YILDA TAHAKKUK EDEN GELİR 87 MİLYON 798 BİN LİRA

Toplantı, 2015 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesaplarının görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddesi hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı ve Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş, “2015 Tahmini Bütçesi 75 milyon 424 bin 950 Lira olarak belirlenmişti. Gerçekleşen Gider Bütçesi 74 milyon 641 bin 19 Lira oldu. Gider bütçesinin gerçekleşme oranı ise yüzde 99 olarak hesaplandı. 2015 yılında Tahakkuk Eden Gelir Bütçesi 87 milyon 798 bin Lira oldu. Tahakkuk eden gelir bütçesinin tahmini bütçeye oranı ise yüzde 117 olarak hesaplandı. Brüt Gerçekleşen Gelir Bütçesi 82 milyon 861 bin 977 Lira; Net Gerçekleşen Gelir Bütçesi ise 77 milyon 946 bin 744 Lira oldu” dedi. Gündem maddesi incelenmek üzere oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na gönderildi. 

 

TEDES İHALESİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü’nün kredi talebi görüşüldü. Gündem maddesinin görüşüldüğü sırada konuşan AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Dumanlar, “TEDES ile ilgili daha önce ihale yapılmış ve sonrasında da iptal edilmişti. Bu ihale neden iptal edildi? Bu 6 milyon Lira, hisse satışları ya da Karaağaç Mahallesi’ndeki parsellerin satışı ile karşılanamaz mı? Belediyeyi 6 milyon Lira borca sokmasak olmaz mı? TEDES Projesi Kızılpınar ve Veliköy’de de yapılacak mı?” diye sordu. 

 

TEDES GELİRİNİN YÜZDE 30’U BELEDİYEYE KALACAK

Dumanlar’ın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Evet, daha önce TEDES için ihaleye çıkmıştık. Kanunda TEDES gelirlerinin yüzde 70’i kamu, yüzde 30’u ise belediyelere bırakılabileceği belirtiliyor. İlk ihalemize tek bir firma katıldı. O da bize TEDES gelirlerinin yüzde 15’ini önerdi. Biz de bunun akıllıca bir karar olmayacağını düşünerek ihaleyi iptal ettik. Bütün yatırımı biz yapıp, gelirlerin yüzde 30’unun tamamının belediyeye kalmasını sağlayacağız. Şehrin fiberoptik altyapısı için ihaleye çıkmıştık. Bu seyede TEDES içindeki fiberoptik altyapı maliyetinden de kurtulmuş olacağız” dedi.

 

KAYNAĞIMIZIN OLMADIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ

Dumanlar’ın diğer sorularını da yanıtlayan Akay, “Belediyemizin kaynağı olmadığını siz zaten çok iyi biliyorsunuz. Bu nedenle borçlanmamız gerekiyor. TEDES Projesi zaten zamanla kendini amorte edebilecek bir projedir. Dolaysıyla belediyemiz açısından herhangi bir sakınca olmayacaktır” dedi. TEDES Projesi’nin sadece polis sorumluluk alanında yapılabileceğini kaydeden Akay, “Veliköy ve Kızılpınar’ın polis sorumluluk alanına dahil olması için girişimlerimizi yaptık. Netice alır almaz buralarda da TEDES Projesi için harekete geçeceğiz” dedi.    

 

PROJEYİ KAYMAKAMLIK VE VALİLİK İSTEDİ

AK Partili Meclis Üyelerinden Dr. Remzi Garip ise “Açıklamalarınızda TEDES projesinin zamanla kendini amorte edeceğini söylediniz. Bildiğim kadarıyla TEDES projesinin tek gelir kaynağı vatandaşlardan alınan cezalardır. Vatandaşa ceza yazarak mı bunu yapacaksınız?” diye sordu. Kimsenin canını yakma gibi bir niyetlerinin olmadığına vurgu yapan Başkan Vahap Akay, “Bu projenin hayata geçirilmesi için Çerkezköy Kaymakamlığı ve Tekirdağ Valiliği belediyemize defalarca yazı yazdı. Projede yer alan 146 adet kamera sayesinde ilçe merkezinin denetlenmesi noktasında büyük avantaj sağlanacaktır. Bunun dışında Devlet’in kanunları var. Bu kanunlara uymayanlar da gerekli cezai işleme tabi tutulacaktır. Bu sadece Çerkezköy’de değil, ülkenin her yerinde bu şekildedir” diye konuştu.

 

HASTANE BÖLGESİNE KATLI OTOPARK YAPILACAK

İstasyon Mahallesi’ndeki mevcut otogar yerinin 12 bin metrekarelik kısmının Büyükşehir Belediyesi adına devrinin yapılması; kalan 14 bin 101 metrekarelik kısmı ile 1141 ada 2 parselin ise kamusal ihtiyaçlarda kullanılmak üzere Büyükşehir Belediyesi adına tahsisinin yapılmasına ilişkin gündem maddesi ise görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 965 ve 966 adalar arasında kalan Eray Sokak’ın güneyindeki alanda plan değişikliği talebinin görüşülmesi ile devam etti.  Konuyla ilgili konuşan Başkan Akay, “Devlet Hastanesi bölgesindeki bu alan planlarda otopark alanı olarak görünüyor. Katlı otopark yapılabilmesi için plan değişikliği yapılması gerekiyor. Bu nedenle konuyu meclise getirdik” dedi. Gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

BELEDİYEYE ENGELLİ ARACI HİBE EDİLDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Nisan ayında yaptığı yurt dışı gezisi hakkında meclis üyelerini bilgilendirmesinin ardından gündemin son maddesinin görüşülmesine geçildi. Yuni Tekstil Geri Dönüşüm firmasının belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet engelli aracını Çerkezköy Belediyesi’ne hibe etme talebi, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Başkan Akay, bir sonraki toplantının 5 Mayıs Perşembe günü saat 15.00’da yapılacağını belirterek toplantıyı sonlandırdı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10