Dolandırıcılara Kaymakam tokadı

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz katıldığı bir açılış programında, basın mensupları aracılığıyla vatandaşları bir kez daha telefon dolandırıcılarına karşı uyardı.

Kapaklı 3.05.2016 19:13:00 0
Dolandırıcılara Kaymakam tokadı

VALİ ADINA PARA İSTEDİLER

Türkiye’de telefon dolandırıcılığı sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Dolandırıcılar geçtiğimiz gün Kaymakamlığın da içinde bulunduğu binanın sahibi Sedat Orhan’ı telefonla arayıp, bir şehit ailesine yardım için para istediler. Bu yardımı da Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu adına istediler. Sedat Bey, telefon görüşmesinin ardından Kaymakamlığa gelerek bana durumu anlattı. Ben de kendisine Devletin hiçbir kurumunun bu şekilde bir yardım talebinde bulunmayacağını, dolandırılmanın eşiğinden döndüğünü söyledim. Bu vesile ile vatandaşlarımızı telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyarmak istedim” dedi.

 

ŞEHİT KELİMESİNİ DUYUNCA GARDIM DÜŞTÜ

Dolandırılmaktan son anda kurtulan Sedat Orhan ise “Ben kolay kolay kandırılabilecek bir insan değilim. Fakat işin içine şehit ailesini kattıkları için gardım düştü. Fakat durumdan da şüphelendim. Bu nedenle hemen Kaymakamımızın yanına gittim ve durumu anlattım. Benden 40 bin Lira’nın üzerinde bir meblağ istediler. Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz, sağolsun beni uyardı ve dolandırılmaktan kurtuldum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10