"Deniz Gezmiş ve arkadaşları ölümsüzdür"

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişinin 44. yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı

Çerkezköy 5.05.2016 18:48:00 0

“44 YIL GEÇMİŞTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi adına basın açıklamasını okuyan CHP İlçe Başkanı Engin Camcı “Deniz Gezmiş ve arkadaşları ölümsüzdür. Bugün 6 Mayıs. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilerek katledilişlerinin üzerinden 44 yıl geçti. 6 Mayıs 1972`de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ı idam ederek onları yok edeceklerini sananlar, geçtiğimiz 44 yıl içinde nasıl bir yanılgı içine düştüklerini görmüşlerdir.  Aksine, Denizlerin mücadelesi ve savundukları değerler, büyüyerek, güçlenerek, Denizler gibi çoğalarak yarınlara akmayı sürdürmektedir" diye konuştu.

 

“KARARLIKLA YÜRÜYORLAR”

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ın idamlarına onay verenlerin tümünü tarihin silip bir kenara attığını kaydeden Camcı “ Deniz, Yusuf ve Hüseyin bütün gençlikleriyle, düşünceleriyle, idealleriyle yaşamayı sürdürmüşlerdir. Denizlerin yolunda kararlılıkla yürüyen gençler, her 6 Mayıs`ta daha güçlü, daha kitlesel ve daha büyük bir cesaretle denizleri anarken, tıpkı onlar gibi sömürünün ve zulmün üzerine kararlılıkla yürüyorlar" dedi.

 

“SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ”

6 Mayıs'ın bir yas günü olmadığını da ifade eden Camcı “ 6 Mayıs, emperyalizmin ve faşizmin saldırılarına karşı, taleplerimizi yok sayanlara karşı yürüttüğümüz mücadele gününün adıdır. Denizlerin şahsında, dünyada ve ülkemizde, sömürüye ve baskıya boyun eğmeyerek yaşamını yitirmiş herkesi saygıyla ve özlemle anıyoruz" açıklamasında bulundu.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10