Coşkuları engel tanımadı

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası, Çerkezköy'de de coşkuyla kutlandı. Atatürk Caddesi'nde yürüyüş ile başlayan kutlama programı, dernek binasındaki Ã

Çerkezköy 10.05.2016 19:08:00 0
Coşkuları engel tanımadı

KATILIM YOĞUN OLDU

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından hazırlanan kutlama programı Atatürk Caddesi üzerinde Pera Villa Pastanesi önünden başlayan yürüyüş ile start aldı. Yürüyüş programına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ensar Sivri, Halk Eğitimim Merkezi Müdürü Necmi Alkan, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve çok sayıda engeli vatandaş ve engelli yakınları katıldı.

 

RİTİM GRUBU ŞOV YAPTI

Yürüyüş kapsamında Atatürrk Caddesi’nin Pera Villa Pastanesi-Belediye Meydanı arasındaki kısmı İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkililerince trafiğe kapatıldı. Yürüyüş sırasında engelliler ellerindeki trampet, davul ve teflerle ritim tuttular. Belediye Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından TSD Çerkezköy Şubesi Ritim Grubu mini bir gösteri yaptı. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

 

ÜCRETSİZ ULAŞIM İSTİYORUZ

Ritim Grubu’nun şovunun ardından kısa bir konuşma yapan TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Bu özel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Bizim Belediye Başkanımızdan bir ricamız var. Biz mavi Minibüslerde ücretsiz ulaşım hakkımızın verilmesini istiyoruz. Çoğu engelli vatandaşımızın akülü araçlarının şarjı kısa sürede bitiyor ve yolda kalıyorlar. Başkanımızdan masaya yumruğunu vurmasını ve bu sorunumuza çözüm bulmasını istiyoruz” dedi. 

 

GÜZELLİK YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Hayrettin Çetinkaya’nın konuşmasının ardından program Dernek Binası Konferans Salonu’nda devam etti. Burada ilk olarak engelli kızların güzellik yarışması yapıldı. Tüm kızların çok güzel olduğunu ifade eden Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ile birlikte tüm katılımcılara çiçek hediye etti. Program okullarda düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül ve hediyelerinin verilmesi ile devam etti.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Programda ilk olarak İlkokul Resim Yarışması’nda 3’üncü olan Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencisi Yağmur Elif Duran, 2’nci olan Özel Gülerçin İlkokulu öğrencisi Yade Tokmak ve 1’inci olan Tepe İlkokulu öğrencisi Deniz Ulusoy’a hediyeleri verildi. Daha sonra Anaokul Resim Yarışması’nda 3’üncü olan Cansen Gürsoy Şen Anaokulu öğrencisi Merve Gürkan, 2’nci olan Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu öğrencisi Dilay Savaş ve 1’inci olan HFZ Anaokulu öğrencisi Oğulcan Karaman’a hediyeleri verildi.

 

ASKER KIYAFETLERİ DAĞITILDI

Ortaokul şiir Yarışması’nda 3’üncü olan Mevlana Ortaokulu öğrencisi Tuana Küçükkaya, 2’nci olan Tepe Ortaokulu öğrencisi Miraç Kayalı ve 1’inci olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Hilal Karademir’e hediyelerinin verilmesinin ardından; Lise Kompozisyon Yarışması’nda 3’üncü olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zehra Dude Kurt, 2’nci olan ÇTSO Anadolu Lisesi öğrencisi Eda Babur ve 1’inci olan Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Cansu Sarı’ya hediyeleri takdim edildi. TSD Çerkezköy Şubesi tarafından organize edilen kutlama programı, önümüzdeki günlerde yemin törenleri yapılacak olan engelli asker adaylarına, asker kıyafetlerinin dağıtılması ile sona erdi. 

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10