Girişimci Kent Çerkezköy

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ahilik Haftası dolaysıyla Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ'ı ziyaret etti. Çerkezköy'ün yalnız sanayi değil, eğitim, sağlÄ

Çerkezköy 11.05.2016 19:26:00 0
Girişimci Kent Çerkezköy

KAYMAKAMIMIZ ÇERKEZKÖY’E BÜYÜK DEĞER KATTI

Kaymakam Metin Kubilay, dün saat 14.00’da Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na yaptığı ziyarette Oda Başkanı Ali Bozdağ tarafından kapıda karşılandı. Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ali Bozdağ, “Kaymakamımız Çerkezköy’e büyük değer kattı. Özellikle Ambardere mevkiinde hayata geçirilen Eğitim Kampüsü projesi Çerkezköy halkı ve esnafı için büyük önem arz ediyor. Bölgeden her geçişimde okul inşaat çalışmalarını gördükçe Kaymakamımızı bir kez daha kutluyorum. Eğitim kampüsünde okulların açılması sayesinde binlerce öğrenci başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak ve Çerkezköy’de kalacak. Bu da ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

 

ÇERKEZKÖY TRAKYA’NIN MERKEZİ OLDU

Ahilik Kültürü’nün çok önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Metin Kubilay ise “Türk İslam medeniyetinin önemli geleneklerinden biri olan Ahilik kültürü, yaşatılması gereken bir gelenektir. Siz de oda olarak Ahilik kültürünü yaşatan faaliyetlere imza atıyorsunuz. Çalışmalarınızı yakından takip ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi. Çerkezköy’ün hızla büyüdüğünü kaydeden Kubilay, “Neredeyse hemen her gün yeni bir iş yeri açılıyor. Ulusal çapta firmalar Çerkezköy’e geliyor. Artık şehrimizde aradığımız her şey mevcut. İnsanların başka şehirlere gitmesine gerek yok. Bu özelliği ile Çerkezköy Trakya’nın merkezi konumuna gelmiştir” diye konuştu.

 

İLÇE ESNAFININ DA YÜZÜ GÜLECEK

Eğitim alanında önemli gelişmeler yaşandığını belirten Kaymakam Kubilay, “Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi gibi marka okulların da Eğitim Kampüsü bünyesinde açılması ile birlikte ilçe esnafının da yüzü gülecektir. Çünkü öğrenciler başka şehirlere gitmeyecek, tam tersi başka şehirlerden öğrenciler ilçemize gelecektir. Bu da Çerkezköy’ün ekonomisini olumlu etkileyecektir. İlçemiz sadece sanayi değil, eğitim, sağlık ve ticaret alanlarında da büyük ilerleme kaydetmektedir. Devlet hastanemiz yeni binasına taşınırken; özel hastanelerimiz de önemli yatırımlar yapmaktadır. Tüm bu veriler ışığında Çerkezköy’ü ‘Girişimci Kent’ olarak nitelendirmek yanlış olmaz” dedi.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10