Çetin: Kazanan Çerkezköy olsun

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından ilçeye kazandırılan Eğitim Kampüsü Alanı için ilk okul sözünü veren Çetin Group ailesi ile ASES Yapı arasında inşaat yapım protokolü imzalandı. Ä?

Çerkezköy 19.05.2016 00:15:00 0
Çetin: Kazanan Çerkezköy olsun

KIZ YURDUNDAN FEN LİSESİ’NE

Atak Kozmetik fabrikasında düzenlenen imza törenine Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve eşi Çetin Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin, Çetin Group Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Kabaklar, Müteahhit Firma ASES Yapı Ortakları Ersan Hasanoğlu ve Sadettin Hasanoğlu katıldı. Çerkezköy’de bir kız öğrenci yurdu yapmak için yola çıktıklarını ifade eden hayırsever Ahmet Çetin, “Kız öğrenci yurdu yapabilmek adına Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ile görüştük ve kendilerinden yardım istedik. Fakat, şartlar müsait olmadığı için bu projeyi hayata geçiremedik. Daha sonra Çerkezköy Kaymakamlığı’nın Eğitim Kampüsü için yürüttüğü çalışmalardan haberdar olduk. Biz de yurt yerine okul yaptırmanın daha uygun olabileceğini düşündük ve böylece Fen Lisesi projesi ortaya çıkmış oldu” dedi.   

 

BU GURUR TARİF EDİLEMEZ

Çerkezköy’ün bir sanayi şehri olduğunun altını çizen Ahmet Çetin, “Sanayicilerimizin en çok kalifiye eleman bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Çocuklarının Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi gibi okullarda eğitim öğretim görmesini isteyen aileler de onları farklı şehirlere göndermek zorunda kalıyorlar. Bu durum aileler için de maddi anlamda yük oluyor. Hem sanayicilerin kalifiye eleman sıkıntısına çözüm bulmak hem de çocuklarımızın eğitim öğretim için başka şehirlere gitmelerinin önüne geçmek adına Çetin Group ailesi olarak Çerkezköy Eğitim Kampüsü’ne Fen Lisesi yapmaya karar verdik. Bu kapsamda Fen Lisesi çok önemli bir adım olacaktır. Bu okulu Çerkezköy’e ve Çerkezköy halkına kazandıracak olmanın mutluluğu ve gururu ise tarif edilemez” diye konuştu.

 

ASES YAPI’YA TEŞEKKÜR

Fen Lisesi protokolünü eşi ve aynı zamanda Çetin Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin ve oğulları Atakan Çetin ile Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile birlikte imza altına aldıklarını anımsatan hayırsever Ahmet Çetin, “Bugün de işi yapacak olan müteahhit firma ASES Yapı ile protokol imzalıyoruz. Kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Çünkü neredeyse hiç kar almadan bu projeyi Çerkezköy’e kazandırmak için yardımcı olmayı taahhüt ettiler. Taşın altına onlar da ellerini koydular” ifadelerini kullandı.

 

HAZİRAN’DA TEMELİ ATILACAK

Fen Lisesi projesi kapsamında hafriyat çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Çetin Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin, “Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek son onayı bekliyoruz. Temennimiz en geç Haziran ayının ilk haftasında okulumuzun temelini atmaktır” dedi. Seval Çetin toplamda 5 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak okulda “Jeneratör odası, kazan dairesi, depolar, sığınaklar, hizmetli odası ve teknisyen odası, 16 adet derslik, 3 adet seçmeli ders odası, 3 adet fen laboratuvarı, 2 adet beden eğitimi salonu, 1 adet kütüphane, 2 adet 115 kişilik salon, 3 adet zümre odası, 1 adet öğretmenler odası, 1 adet rehberlik odası, 1 adet müdür odası, 1 adet müdür yardımcısı odası, 1 adet sistem odası, 1 adet idari büro, 1 adet okul aile birliği odası, arşiv odaları ile kantin” birimlerinin bulunacağını kaydetti.

 

EĞİTİME YAPILACAK YARDIMLARIN BÜYÜĞÜ KÜÇÜĞÜ OLMAZ

Fen Lisesi’nin 2017-2018 eğitim öğretim dönemine yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Seval Çetin, “Bu tarif edilemez bir duygu. Çerkezköy’e özel bir okul kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Allah bize güç verdiği müddetçe imkanlarımız ölçüsünde bu tür projeler içinde yer almaya devam etmek istiyoruz. Bu vesile ile tüm hayırseverlere seslenmek istiyorum. Biz Çerkezköy Kampüs Projesi içinde Sağlık Meslek Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi gibi projeler de görmek istiyoruz. Bu iş hayır işidir. Bu uğurda yapılacak yardımların büyüğü küçüğü olmaz. İnşallah bu çağrımız birilerinin gönlüne dokunur ve kazanan Çerkezköy olur” diye konuştu. Ases Yapı ortakları Sadettin Hasanoğlu ile Ersan Hasanoğlu da bu anlamlı projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından Seval-Ahmet Çetin çifti ile Ases Yapı ortakları arasında inşaat yapım protokolü imzalandı.

 

Haber / Seyit Süren


0282 726 91 91
0282 747 65 10