748 öğrenci artık daha çevreci

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Süleymanpaşa Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi" (SUÇEP) kapsamında ilçede eğitim öğretim veren 16 ilkokuldan 748 öğrenciye çevre eği

Süleymanpaşa 20.05.2016 21:12:00 0
748 öğrenci artık daha çevreci

OKULLARA GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI YERLEŞTİRİLDİ

Eğitimler, Nisan ayının ilk haftasında başlayan proje kapsamında Süleymanpaşa Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi (SUÇEP) ile Süleymanpaşa’daki ilkokullarda verildi. Çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, doğal kaynakların en uygun ve verimli şekilde kullanılması, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi ile atıkların yönetimi konularında başta çevre eğitimi olmak üzere bir dizi uygulamalı faaliyet gerçekleştirildi. SUÇEP projesi amaçları doğrultusunda Nisan ayı boyunca devam eden faaliyetlerde ilk adım olarak okullara eğitim amaçlı geri dönüşüm kutuları ile afişler yerleştirildi. 16 ilkokuldaki  (Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, İnecik İlkokulu, Tekirdağ İlkokulu, Süleymanpaşa İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Barbaros Naki Bilge İlkokulu, Karacakılavuz İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Hüseyin Pehlivan İlkokulu, 13 Kasım ilkokulu, Safiye Osman Çeliker İlkokulu, Ticaret Sanayi Odası İlkokulu, Mevlana İlkokulu ve Doğa Koleji) 748 öğrenciye eğitim verildi.

 

EN ÇOK ATIK TOPLAYANA ÖDÜL

Proje kapsamında yapılan eğitimler sonucunda okullardaki öğrenciler, hem çevresel konularda bilgi edinirken hem de ailelerini ve arkadaşlarını çevresel sorunlar konusunda bilinçlendirmede etkin rol oynadılar. Projenin en önemli ve bütünleştirici tarafı olarak ise öğrencilerin hazırladıkları ikaz formlarını Süleymanpaşa Belediyesi’ne sunarak bire bir konuya katılım sağlamaları ve çözüm sürecine katkı vermiş olmaları oldu.  Okullarda yapılan anket verilerin değerlendirilmesi sonucunda, okullarda çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunacak etkinlik sayısının yeterli olmadığı ve öğrencilerin çevre konusunda yetişkinlere göre çok daha duyarlı olduğu gözlenirken önümüzdeki dönemde de çevre konusunda eğitimlerin devam etmesi yönünde çalışmalara başlandı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde en çok atık biriktirerek dereceye giren okullara ödüller ve öğrencilere de katılım belgeleri verilcek.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10