Çerkezköy'de spor reformu

Çerkezköy'deki spor alanlarının yetersizliği kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, "Kızılpınar Mahallesi'ndeki stat revize edilecek. Ä?

23.05.2016 20:06:00 0
Çerkezköy

STADI ONLAR, TRİBÜNLERİ BİZ YAPACAĞIZ

Namık Kemalı Bulvarı üzerindeki Kapalı Spor Salonu yanına yapılması planlanan ve son iki yıl içinde defalarca inşşatına başlanan fakat çeşitli nedenlerle yapımı duran Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatına değinerek konuşmasına başlayan Başkan Vahap Akay, “Gençlik ve İl Spor Müdürlüğü ile görüştük. Bize gelen cevapta Gençlik Merkezi ve hemen yanına stadyum yapılması için yeniden ihaleye çıkacaklarını konuyla ilgili Bakanlıktan söz aldıklarını belirttiler. Kendileri stadyum projesinde 500 kişilik bir tribün öngördüler. Biz bunun yeterli olmayacağını belirterek, futbol sahasını kendilerinin yapmalarını, stadın tribünleri yapımını da Büyükşehir Belediyesi yatırım planı içine aldırabileceğimizi belirttik. Daha kapasiteli bir tribün yapacağız. Mevcut alanda bulunan hafriyat yığınını kaldırıyoruz. Burayı temizleyip ihale için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edceğiz” dedi.

 

YENİ BİR SAHA DAHA

Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksi ile Hayvan Barınağı arasındaki boş alana da bir adet semt sahası yapılacağını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “İstasyon Mahallesi’nde atıl durumda bulunan spor salonunu yeniledik. Hemen yanı başında tenis kortları, halısaha ve basketbol sahaları yaptık. 29 Ekip Spor Kompleksi ile Hayvan Barınağı arasındaki boş alana da semt sahası diyebileceğiz bir saha yapacağız. Hem bu saha ile Çerkezköy’deki spor alanı ihtiyacı bir nebze olsun azalmış olacak; hem de İstasyon Mahallesi daha da hareketlenecek. Üstelik bu sahada resmi müsabakalar da oynanabilecek” açıklamalarında bulundu.

 

2 AYDIR BEKLİYORUZ

Açıklamalarına Kızılpınar Mahallesi’nde atıl durumda bulunan futbol sahası hakkında bilgi vererek devam eden Başkan Vahap Akay, “Burası imar planlarında spor alanı olarak geçiyor. Nasıl olmuşsa geçmiş dönemde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş. Burasının tahsisinin kaldırılması için yaklaşık 2 aydır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden cevap bekliyoruz. Maalesef hala geriş dönüş yapılmadı. Şehrimize ve spor kulüplerimize gerekli alanları oluşturabilmek adına bu sürecin daha hızlı geçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi 11 ilçeye 11 okul projesi için bizden yer istediğinde biz Kızılpınar Mahallesi’ni gösterdik ve okulun temeli atıldı. Şimdi bu prosedürleri bir an evvel aşıp, Kızılpınar’da futbol sahasını en kısa zamanda kullanıma hazır hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Fırat KESKİNKILIÇ


0282 726 91 91
0282 747 65 10