Başpehlivan Recep Kara oldu

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivan Recap Kara oldu.

Ergene 23.05.2016 20:14:00 0
Başpehlivan Recep Kara oldu

Yağlı güreşler öncesi, protokol üyelerinin katılımıyla Velimeşe Mahallesinde bulunan Ergene Belediyesi ek hizmet binası önünden, Velimeşe korusunda yer alan güreş alanına kadar festival yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonrası festival alanına gelen protokol üyeleri Kırkpınar güreşlerinin ekibi karşıladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği güreşler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

GÜREŞ AĞASI KANİ TEZCAN
3. Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşlerinin güreş ağalığını Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in sembolik olarak belirlediği 35 bin liralık rakamla Kani Tezcan’ın oldu. Organizasyona katılan güreş ağaları ile birlikte şeref turu atıldı.
13 kategoriden oluşan yarışmaya çok sayıda güreşçi katılırken, farklı yaş ve ağırlıklarından oluşan pehlivanların her biri kendi alanındaki rakibi ile güreşti. İlk müsabakaların bitmesinin ardından yarı finallere geçildi. Uzun soluklu ve heyecanlı devam eden yarışlarda finale kalan başpehlivan Recep Kara birinci oldu. Güngör Ekin ikincilik kürsüsüne çıkarken, üçüncülük kürsüsünü Hamza Köseoğlu ve Serhat Balcı paylaştı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10