Anlaşma sağlandı

DSİ'nin Çerkezköy'de yapması gereken çalışmalarla ilgili yaptıkları yazışmalara olumlu yanıt geldiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, "Taleplerimize DSİ'den olumlu yanıt

Çerkezköy 24.05.2016 18:50:00 0
Anlaşma sağlandı

OLUMLU ADIMLAR ATILDI

Çerkezköy’de hemen her şiddetli yağışta meydana gelen taşkın meselesini çözüme kavuşturmak adına DSİ ile birlikte yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Vahap Akay, “Öncelikle Çorlu Deresi’nde suyun akışına engel olan kod farkı ortadan kaldırıldı. DSİ’ye ait iki adet sallama kepçe ile belediyemize ait kepçeler Çorlu Deresi’ndeki ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Hükümet Caddesi’nde yaşanan taşkınlara sebep olan faktörlerden biri de cadde üzerinde bulunan köprüdür. Bu köprünün yıkılıp yenisinin yapılması konusunda da olumlu adımlar atıldı” dedi.

 

HÜKÜMET CADDESİ GENİŞLETİLECEK

Haziran ayı içinde Hükümet Caddesi üzerindeki köprünün yıkılıp, yenisinin yapımına başlanacağını kaydeden Başkan Akay, “Çalışmalara başlanmasıyla birlikte Hükümet Caddesi’ni trafiğe kapatacağız. DSİ burada köprüyü yaparken; biz de caddede genişletme çalışması gerçekleştireceğiz. Caddeden geçen eski temiz su hattını yenileyeceğiz. Caddedeki çekme mesafelerinin tamamını alarak caddeyi rahatlatacağız. Hükümet Caddesi’nin diğer tarafında vatandaşa ait bir bina var. Burasının kamulaştırılmasıyla ilgili mahkeme sonuçlandı. Buradaki insanlara süre verdik. Yılsonuna kadar burasını da temizleyip, Hükümet Caddesi ve Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’nin kesiştiği noktaya yeni bir görünüm kazandırmış olacağız” diye konuştu.

 

BİZ DE DESTEK VERİYORUZ

DSİ’nin Ambardere’de yapmayı planladığı gölet projesi hakkında da konuşan Vahap Akay, “DSİ’den yapılan açıklamada Ambardere’de gölet yapımı hakkındaki çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Gölet projesi hakkında Bakan Bey’in de talimatları vardı. O talimatlar üzerinden Çorlu Deresi Islahı çalışmalarının da devam edeceği belirtilmişti. Uzun zamandır ağırdan aldıkları bu meselelerin üzerinde yoğunlaştıklarını görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Biz de bu çalışmalar kapsamında DSİ’ye sonuna kadar destek veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. İnşallah Çerkezköy bir daha bu sıkıntıları yaşamaz” dedi.

 

Haber / Fırat KESKİNKILIÇ


0282 726 91 91
0282 747 65 10