İlk kazma Haziran'da vurulacak

Kızılpınar Kolektör Hattı yapım çalışmalarının Haziran ayı içinde başlayacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Altyapı ile birlikte koordineli olarak yol ve kaldÄ?

Çerkezköy 25.05.2016 19:22:00 0
İlk kazma Haziran

PROJE MALİYETİ YAKLAŞIK 25 MİLYON LİRA

Çerkezköy Kolektör Hattı projesi yapım ihalesinin yapıldığını ve ihaleye yaklaşık 60 firmanın katıldığını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “İhale sonuçlandı. Yüklenici firma 10 – 15 Haziran tarihleri arasında ilk kazmayı vuracak. Bu, yaklaşık 25 milyon Lira’lık bir projedir. Kızılpınar Mahallesi’ndeki kanalizasyon hattını toplayıp, arıtma tesisine taşıyacak olan 70 kilometrelik kolektör hattı için çalışmalara başlanacak” dedi.

 

1,5 YILDA BİTECEK

Kızılpınar Mahallesi sakinlerinin Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nden ciddi beklentiler içinde olduklarını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Kızılpınar’daki vatandaşlarımız ‘Biz üvey evlat mıyız?’ diye soruyorlar. Daha önceki belediye döneminde bir içme suyu hattı yapıldı ve insanlar büyük sıkıntılar yaşadı. Biz kolektör hattı çalışmalarını 1,5 yıl içinde bitireceğiz” diye konuştu.

 

YOL VE KALDIRIMLAR DA YAPILACAK

Çalışmaların etap etap yapılacağını kaydeden Akay, “Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki 8 büyük caddeyi asfalt programına aldırdık. Kolektör hattının bu 8 caddeden geçmesi durumunda, kolektör yapım çalışmalarının bittiği yerin üzerini hemen kapayıp, yol ve kaldırım yapım çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Böylelikle 2017 sonu itibari ile Kızılpınar’ın altyapı adına sorunu kalmayacak” ifadelerini kullandı.

 

HER ŞEYE ‘HAYIR’ DEMEK NE KADAR DOĞRU

İlçe merkezinde de asfaltlama çalışması yapılması gereken yerler olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Asfaltlama çalışmalarının koordineli bir şekilde yapılabilmesi için İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunduk. Fakat bunu meclisteki bazı arkadaşlara iyi anlatamadık ya da anlamak istemediler. Her şeye ‘hayır’ demek ne kadar doğru diye düşünmek gerekir” diye konuştu.  

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10