Akay istedi Albayrak verdi

TESKİ'nin Çerkezköy'de gerçekleştirdiği yaklaşık 7 milyon Lira maliyetli Çerkezköy İlçesi İmar Sahası Taşkın Koruma İnşaatı açılış töreninde Yarı Olimpik Yüzme H

Çerkezköy 26.05.2016 21:11:00 0
Akay istedi Albayrak verdi

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Şiddetli yağışlarda ilçede meydana gelen taşkın olaylarının yaşanmaması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (TESKİ) Genel Müdürlüğü’nce yapımına başlanan “Çerkezköy İlçesi Taşkın Koruma İnşaatı” projesi, düzenlenen açılış töreni ile faaliyete geçti. Açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Gümüş, İmdat Özgör ve Esengül Güven, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ender Dubaz, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Belediyesi birim amirleri ve çalışanları, CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve Gaziler, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış törenine AK Parti ve MHP’den herhangi bir temsilcinin katılmaması ise dikkatlerden kaçmadı. 

 

VATANDAŞLARDAN PANKART ŞOV

İlçede taşkınlardan en çok zarar gören bölgelerden biri olan İmar Sitesi sakinleri, açılış törenine ellerinde “TESKİ’ye teşekkür ederiz”, “Her zaman yanımızda olan Vahap Akay’a teşekkür ederiz”, “TESKİ geldi, sel baskınları tarih oldu” ve “Seninleyiz Kadir Başkanımız” yazılı pankartlarla katıldı.

 

4 MENFEZ VE 1 KÖPRÜ YAPTIK

Programın açılış konuşmasını TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa gerçekleştirdi. Çerkezköy İlçesi Taşkın Koruma İnşaatı projesinin, taşkın sorununa neşter vurmak adına ortaya çıktığını ifade eden Başa, “İki etaplı bir proje hazırladık. 1’inci etap çalışmaları kapsamında bazı dereler üzerinde taşkınlara neden olan köprü ve menfez yapım işleri ile çalışmalara başladık. Bu kapsamda 4 menfez ve 1 köprü yaptık” dedi. İlçe merkezinde yaşanan taşkınlardan birisine tanıklık ettiğini anımsatan Şafak Başa, “İmar Sitesi başta olmak üzere kısa süre içinde ilçenin birçok noktası sular altında kaldı. Hemen kolları sıvadık. Çerkezköy İlçesi Taşkın Koruma İnşaatı projesini uygulamaya koyduk. Temel attık. Sözleşmede işin bitim tarihi Ekim ayı idi. Fakat müteahhit firmamız çok hızlı çalıştı ve 5-6 ay içinde işi teslim etti. Biz elimizden geleni yaptık. İnşallah bir daha benzer felaketler yaşanmaz. İhtiyaç duyulması halinde TESKi olarak üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazır olacağız” dedi.  

 

7 MİLYON LİRA’LIK PROJE

Müteahhit firma Efor Yapı’nın çalışmalarını vatandaşlara sıkıntı vermeden tamamladığını belirterek başta Şantiye Şefi Metin İlhan olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür eden Şafak Başa, “Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay olmasaydı bu proje olmazdı. Bizi sürekli teşvik etti. Proje yapımı sırasında da desteklerini esirgemedi. Bu proje tam anlamıyla bir Kadir Albayrak projesidir. Bizimle her görüşmesinde Çerkezköy’e çok önem verdiğini belirterek, Çerkezköy’ün TESKİ ile ilgili tüm ihtiyaçlarnın giderilmesi talimatını verdi. Bu proje talep edilen iş artışı ile birlikte yaklaşık 7 milyon Lira maliyetli büyük bir projedir” dedi. 

 

ÇERKEZKÖY’ÜN İÇME SUYU HATTINI YENİLEYECEĞİZ

Mahalle olarak Çerkezköy’e bağlanan Veliköy ve Kızılpınar’da da çalışmalar yapacaklarını belirten Şafak Başa, “Çerkezköy Kolektör Hattı projesi ile ilçenin tüm kanalizasyon hattını toplayıp, arıtma tesisine aktaracak ve atık suların derelere akıtılmasının önüne geçeceğiz. Bu yaklaşık 32 milyon Lira’lık bir projedir. İnşallah Haziran ayı içinde temelini atacağız. Bu arada ilçenin su ihtiyacını karşılamak adına da yeni su kuyuları açıyoruz. Fakat içme suyu hattımız çok eski. İnşallah seneye de Çerkezköy’ün içme suyu hattını yenileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

İPSİZ SAPSIZLARI KAFANA TAKMA

Program Vahap Akay’ın konuşması ile devam etti. TESKİ’nin Büyükşehir Belediyesi’ne büyük bir ivme kazandırdığını kaydeden Vahap Akay, “Hemen her ay bir temel atma töreni düzenleniyor. Tekirdağ alt yapısı sağlıklı bir şekilde yenileniyor. Bunun için TESKİ Genel Müdürümüz Şafak Başa’ya teşekkür ediyorum. Müdürüm sen bazı ipsiz sapsızları kafana takma. Vatandaş kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Biz, sizin çalışmalarınızın arkasındayız” dedi.

 

7 MİLYON LİRA’LIK YATIRIM YERİN ALTINA GÖMÜLDÜ

Göreve geldikten bir ay sonra taşkın yaşandığını anımsatan Akay, “Biz taşkınlarda hiçbir yere kaybolmadık. Yağmurlukları, çizmelerimizi giydik ve halkımızın yanında olduk. Bu güzergah eskiden dere yatağıydı. Buraya bir şekilde imar izni verilmiş. Dolayısıyla yaşanan taşkınlar bugünün değil yılların meselesidir” dedi. Altyapı işinin kolay olmadığına vurgu yapan Başkan Akay, “Çerkezköy için çok önemli bir proje hayata geçirildi. 7 milyon Lira’lık yatırım yerin altına gömüldü. Üzeri örtüldü. Vatandaşımız bu yatırımın kıymetini, yağmurla başlayınca daha iyi anlayacaktır. Biz Çerkezköy için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

BAŞKANIMIZIN DÜĞMEYE BASMASINI BEKLİYORUZ

Çerkezköy Kolektör Hattı İnşaatı projesi ihalesinin yapıldığını söyleyen Vahap Akay, “İlçenin kanalizasyonu toplanıp arıtma tesisine akıtılacak. Cumhuriyet Mahallesi’nin doğaya akıtılan kanalizasyonu da bu hatta bağlanacak. Bu rezaleti yaklaşık 1 yıl önce gördük ve TESKİ’ye ilettik. Onlar da gerekeni yaptı. Buradan bizi bu konularda haksız yere eleştirenlere sesleniyorum. Siz 10 yıldır neredeydiniz?” dedi. Ambardere’de kanalizasyon hattının da 2017 yılı içinde yapılacağını belirten Akay, “Daha sonra Ambardere ve Kızılpınar’da yol ve kaldırım çalışmalarını yapacağız. Kültür Merkezi projesinde sona geldik. Şehrimize yakışır bir proje olacak. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu projesi için Büyükşehir’e yer teslimini yaptık. Buradan Başkanımızın düğmeye basmasını bekliyoruz. Bunların sözünü meydanlarda birlikte verdik, temellerini de birlikte atacağız” dedi. 

 

3 AYDIR YAZI BEKLİYORUZ

Hizmet noktasında kimi zaman siyaseten engellerle karşılaştıklarına vurgu yapan Vahap Akay, “Çerkezköy Veliköy yolu Karayolları sorumluluğunda ve zifiri karanlık. Karayollarına yazı yazdık ve onların yapması gereken işi yapmak için izin istedik. Hem proje yapım maliyetini hem de işletme maliyetini üstlenmeye hazır olduğumuzu söyledik. Yaklaşık 4 ay yazıştık. Sen o gömleği çıkar biz bu yükün altına gireriz dedik. Sonunda bize bir fatura çıkardılar. Onların içini yapmamız için 158 bin Lira ayrıca para ödememiz gerektiğini söylediler. Bunun akılla bağdaşır hiçbir tarafı yoktur. Kızılpınar’da 2013 imar planlarında spor alanı olarak yer alan ve hala futbol sahası niteliğinde olan yerde düzenleme çalışmaları yapıp, bu sahayı spor kulüplerimize ve gençlerimize tahsis edebilmek için 3 aydır yazı bekliyoruz. Sonunda konuyu Kaymakamımıza ilettim. Bu hafta içinde yazının gelmesini bekliyoruz. Biz kendimiz için değil, Çerkezköy’ün gençleri için bunu istiyoruz. Ne olursa olsun biz geleceğe umutla bakmaya devam ediyoruz” dedi. 

 

TAŞKINLAR ÇERKEZKÖY’ÜN KADERİ DEĞİL DEDİK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bin 46 gün daha görevlerinin başında olacaklarını belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çerkezköy ve Hayrabolu’ya her gittiğimde iki Belediye Başkanı tarafından karşılanıyorum. Hayrabolu Belediye Başkanı benden Çerkezköy için destek istiyor, Çerkezköy Belediye Başkanı da Hayrabolu için destek istiyor. Böyle çalışkan Belediye Başkanlarına sahip olduğunuz için çok şanslısınız” dedi. Çerkezköy’e Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geldiği ilk günü hiçbir zaman unutamayacağını kaydeden Albayrak, “Vahap Başkan gece telefonla beni aradı ve ilçenin sular altında kaldığını söyledi. Yağmurlukları giydik, çizmelerimizi çektik ve Çerkezköy’e gelip felaketi yerinde gördük. 1 yıl sonra yaşanan taşkın olayına da göreve yeni gelen TESKİ Genel Müdürümüzle birlikte geldik. Bu durumun Çerkezköy’ün kaderi olamayacağını belirterek hemen kolları sıvayıp, çalışmalara başladık” dedi.

 

KEŞKE DİĞER SİYASİLER DE BURADA OLSALARDI

Çerkezköy İlçesi Taşkın Koruma İnşaatı projesinin son çivisini çakıp, açılışını yapmak için toplandıklarını belirten Kadir Albayrak, “Bu yatırım herhangi bir siyasi parti yatırımı değildir. Gönül isterdi ki bugün buraya diğer siyasi partilerden de temsilciler gelseydi. Keşke herkes bu olayı sahiplenseydi. Bu başarı bir siyasi parti başarısı değil, halkımızın başarısıdır” dedi. Çerkezköy’ün 10 yıl boyunca iktidar partisi belediye tarafından yönetildiğini anımsatan Albayrak, “Çerkezköy’ün kaderi çok daha önceden değişmeliydi. Önümüzde herhangi bir seçim yok. Tek işimiz hizmet etmek olacak” diye konuştu.

 

GAZA GELDİK

Vahap Akay’ın yüzme havuzu projesi ile ilgili isteğine değinen Albayrak, “Gaza geldik. Buradan yarı olimpik yüzme havuzu projesinin hayata geçirilmesi adına düğmeye basıyoruz. Çerkezköy her şeyin en iyisini hak ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte daha çok temel atma törenlerinde bir araya geleceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi ve son mazgal yerine yerleştirildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kadir Albayrak kaynak ile basın mensuplarına poz verdi.

 

Haber / Fırat KESKİNKILIÇ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10