Plastik Kapak kampanyası sürüyor

Çorlu Belediyesi'nin destek verdiği plastik kapak kampanyası devam ediyor.

Çorlu 27.05.2016 16:15:00 0
Plastik Kapak kampanyası sürüyor

Plastik kapak toplama kampanyası kapsamında, Çorlu Belediyesi sınırları içerisinde bulunan bölgelerde Çorlu Belediye Başkanlığı ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi koordinatörlüğünde doğada 400 yıl gibi uzun bir sürede yok olan plastik kapakları geri dönüşüme kazandırılıyor. Söz konusu çevresel proje doğrultusunda toplanan kapaklardan sağlanan gelirle ise engelli vatandaşlara destek yapılıyor. Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi tarafından kapaklardan elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye gibi ihtiyaçların karşılanmasını amaçlanıyor. 

Bu bağlamda kampanyaya destek veren okullardan dönem sonu olması nedeniyle plastik kapak kumbaralarında biriken kapakların toplanmasına başlandı. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Canan Naciye Yurdseven, Çorlu Belediyesi Temizlik işleri Müdürü Cahit Kurt ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi üyeleri Hanife Şefik Celep İlkokulu'na ziyaret etti. Okul idaresi ile yapılan görüşmelerin ardından okul öğrencileri tarafından toplanan mavi kapaklar teslim alındı. Ziyaretin sonunda Hanife Şefik Celep İlkokulu idarecileri ve öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çekildi. 

Çevresel ve sosyal sorumluluk misyonlarını içinde barındıran proje kapsamında, kampanya destekçisi okullardan Müekerrem Ali Kayan Ortaokulu, Melahat Kozar ve Önerler İlkokullarından kapakların toplanmasına devam edileceği açıklandı.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10