Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluştu

Ulusal ve uluslar arası alanlarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor" etkinliğinde ödüllendir

Çerkezköy 27.05.2016 20:46:00 0
Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluştu

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy OSB Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kaymakam Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Merkez Komutanı P. Binbaşı Fuat Dönmez, Çerkezköy MYO Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

OKULLAR, ÖĞRENCİLERİMİZİ HER ALANDA YETİŞTİRMEKTEDİR

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın açılış konuşması ile devam etti. Okulların yalnızca akademik eğitimlerin alındığı yerler olmadığına vurgu yapan Hüseyin Erdoğan, “Okullar, öğrencilerimizi her alanda yetiştirmektedir. Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor programı da bunun en büyük göstergesidir. Bu vesile ile çeşitli branşlarda ulusal ve uluslar arası başarılara imza atan öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

EĞİTİMDE DE MARKA KENT OLABİLMEK İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTIK

Program Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşması ile devam etti. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak eğitimin her kademesiyle yakından ilgili olduklarını belirten Kaymakam Kubilay, “Eğitim ile ilgili her konuya müdahiliz. İlçemiz nasıl ki sanayi alanında adından söz ettiriyorsa, eğitimde de marka kent olabilmek için seferberlik başlattık. Bu kapsamda en önemli çalışmalarımızdan biri Ambardere Mevkii’nde oluşturduğumuz Eğirim Kampüsü projesidir. Her yıl yüzde 10’luk öğrenci artışı ile ortaya çıkan olumsuzlukları, bu proje ile sonlandıracağız” diye konuştu.

 

FEN LİSESİ YAPIMINI ÇETİN GROUP ÜSTLENDİ

Eğitim Kampüsü’ne ilk olarak Fen Lisesi yapılacağını ve bu konuda çalışmaların başladığını kaydeden Kaymakam Kubilay, “Bu okulumuzun yapımını Çetin Group üstlendi. Kendileri çok teşekkür ediyoruz. Çerkezköy TSO yönetimi de bölgemizde bir ilk olacak Sosyal Bilimler Lisesi’nin yapımını üstlendi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımız da eğitim kampüsümüze bir İmam Hatip Anadolu Lisesi yapımı için gerekli kararı aldı. Öğrencilerimize daha kaliteli eğitim imkanı sağlayacak olan Eğitim Kampüsü’ne yeni okulların yapılabilmesi için buradan tüm hayırsever vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

BİN 473 KURSA 32 BİN 500 KURSİYER KATILDI

Çerkezköy’de faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sorununa çözüm bulabilmek adına İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çeşitli kurslar açtıklarını kaydeden Kaymakam Kubilay, “Bugüne akdar Halk Eğitim Merkezimizde toplam bin 473 kurs açtık ve bu kurslara toplam 32 bin 500 kursiyer katıldı. Halk Eğitimi Merkezi, devlet ile vatandaş arasında bir köprüdür. Bu kurslarımıza her yaştan vatandaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz. Hedefimiz 50 bin kursiyer sayısına ulaşmaktır” dedi. Kaymakam Kubilay sözlerine, başarılı öğrencileri tebrik ederek son verdi.

 

KORO BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Konuşmaların ardından Veliköy Belediyesi Ortaokulu Korosu sahne aldı. Veliköy Belediyesi Ortaokulu BİLSEM’in düzenlediği müzik yarışmasında koro dalında Tekirdağ birincisi olurken, aynı zamanda koronun hem şefi hem de çalıştırıcısı Müzik öğretmeni Nurcan Sevgi de şef dalında en iyi şef seçildiği ifade edildi. Koronun sergilediği performans davetliler tarafından dakikalarca alkışlandı. Koronun sona ermesinin ardından ödül törenine geçildi.

 

MİCROSOFT’UN HATASINI BULDU

Veliköy Belediyesi Ortaokulu Korosu ile Antalya’da düzenlenen 4. Avrupa Küçükler Taekwondo Turnuvası’nda Avrupa Şampiyonu olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Samet Ayaz ve Fransa’da düzenlenen 6. Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda 3’üncü olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Kübra Kepenek ödüllerini Kaymakam Metin Kubilay’dan aldılar. Programda daha sonra Bölgesel ve Ulusal yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Programda en çok alkışı alan öğrenci ise Microsoft’un yazılım hatasını bulup firmaya bu hatayı bildiren ve firma tarafından kendisine “Yazılım Liderliği” teklif edilen Çerkezköy TSOAL öğrencisi Yasin Sipahi oldu.

Program katıldıkları yarışmada Marmara Bölgesi 3’üncüsü olan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterisi ile sona erdi. Program sonunda protokol üyeleri ile başarılı öğrenciler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Fırat KESKİNKILIÇ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10