Gaziler Kıbrıs yolcusu

Çerkezköy Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 1'inci oturumu, dün saat 15.00'da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Türkiye Muh

Çerkezköy 1.06.2016 19:40:00 0
Gaziler Kıbrıs yolcusu

4 MECLİS ÜYESİ KATILMADI

Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya meclis üyelerinden Funda Serfiçe, Necmettin Çınar, Ali Çalışkan ve Nurettin Yekeler katılmadı. İlçenin muhtelif noktalarındaki belediye hisselerinin ortaklarına satışı konusunun görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Plan ve Proje Müdürlüğü’ nün “G.M.K.P. Mahallesi 440 adanın kuzeyinde yer alan 10 metrelik sokağa isim verilmesi” talebinin de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesi ile devam etti. Gündemin bir diğer maddesinde G.M.K.P. Mahallesi 220 ada 55 numaralı parselin yolda kalan kısmının kamulaştırılması konusu da İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

GÜNDEM MADDELERİ İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Veliköy Mahallesi Vatan Caddesi ile 96. Cadde arasında kalan alana ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planında değişiklik yapılması talebinin de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildiği toplantıda; Belediyede münhal bulunan 1 adet kadroda unvan ve derece değişikliği yapılması konusu ise oy birliği ile karara bağlandı. Zabıta Müdürlüğü’nün “İçkili yerler bölgesi” alanlarının yeniden düzenlenmesi talebi ile Gökhan Kaya ile Bayram Keleş’ in İstasyon Mahallesi 1511 adaya ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik talebi hakkında ki talebi de incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

29 KİŞİLİK HEYET KIBRIS’A GİDECEK

Toplantının son gündem maddesinde ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılacak seminere Çerkezköy Belediyesi himayesinde toplam 29 kişi ile gitme talebi görüşüldü. 22 Kıbrıs Gazisi ve ailesi, 3 basın mensubu, 1 hemşire, 1 belediye temsilcisi ve 2 de STK temsilcisinin Kıbrıs’a gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantı sonunda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Geçtiğimiz gün kapalı otopark üzerinde bir sergi açılışımız oldu. Kadın kursiyerlerimizin el emekleri ve göz nurları ile hazırladıkları ürünler burada sergileniyor. Sizlerden buraya gidip hem sergiyi dolaşmanızı hem de katkı sağlamanızı istiyorum” dedi.

 

SERGİYE KATKI SAĞLADILAR

Başkan Vahap Akay’ın ricasını kırmayan bazı meclis üyeleri, birlikte kapalı otopark üzerinde bulunan sergiyi ziyaret etti. Burada birbirinden güzel eserleri inceleyen meclis üyeleri alışveriş yaparak sergiye katkı sağlamayı da ihmal etmedi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı 2’nci oturumu ise 3 Haziran Cuma günü saat 15.00’da gerçekleştirilecek.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10