Fırınlara Ramazan denetimi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçede faaliyet gösteren fırınlara yönelik yaptığı denetimlere, Ramazan Ayı dolayısıyla hız verdi.

Kapaklı 9.06.2016 18:26:00 0
Fırınlara Ramazan denetimi

EKSİKLİKLERİ GİDERMEYEN FIRINLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Ramazan Ayı münasebetiyle ilçe sakinlerine daha iyi hizmet sunulması için fırınlarda ekmek, pide, hijyen ve gramaj denetimlerine başlayan Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, denetimlerde fırınlarda gerekli incelemeleri yaparak temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını, çıkan ekmeklerin gramajlarının doğru olup olmadığını, genel temizlik ve ekmek fiyatları kontrol etti. Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kontrollerde eksiklikler tespit edilen fırınlar uyarılarak eksiklikleri gidermek için süre tanındı. Tanınan süre içerisinde eksiklikleri gidermeyen fırınlara cezai işlem uygulanacak. Denetimlerde ramazan ayının vazgeçilmezi olan ramazan pidelerinin gramaj ve fiyat kontrolü de gerçekleştirildi.

 

HALKIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR

Yapılan denetimlerle alakalı açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Halk sağlığı için fırınlarda rutin kontroller zaten düzenli olarak yapılıyordu. Ramazan Ayı’nda halkın daha iyi, kaliteli hizmet alabilmesi, sağlıklı ve temiz ekmek yiyebilmeleri için fırınlardaki denetimlerimizi sıklaştırdık. Vatandaşlarımızın talep ve şikâyetlerini dikkate alıyoruz. Özellikle gramaj ve hijyen konusunda çok hassasız. Halkımızın sağlığı bizim birinci önceliğimizdir. Kurallara uymayan fırın ve imalathanelerin tamamını istenilen standartlara getirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Belediye olarak bu tür denetimlere aralıksız devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10