"Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın"

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere yönelik saldırılara sert tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Yüceer, " Çiğ yemedik ki karnımız ağr?

Tekirdağ 12.06.2016 16:53:00 0

“GEREKEN BUDUR”

Yüceer “ Son günlerde partimize yönelik çirkin iftiralar nedeniyle aşağıdaki açıklamayı yapmak bir zorunluluk halini almıştır.Yeminine sadık her hekim gibi gelenin kimliğine, cinsiyetine, suçuna suçsuzluğuna, inancına, ideolojisine bakmaksızın görevimi yerine getirdim. Kolluk kuvvetleriyle gelen mahkumları da tedavi ettim.Adi hükümlüsünü de, siyasi hükümlüsünü de, tacizcisini de.Milletvekili olduktan sonra, Sağlık Komisyonunda da, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda da, Partimiz bünyesinde kurduğumuz “Kadın ve Çocuk Hakları İhlalleri izleme Komisyonu”nda da cezaevlerini ziyaret ettik. Hasta mahkumlarla da, kadın ve çocuklarla da ilgilendik.Kim olduklarına, hangi suçtan hapiste yattıklarına bakmadık.Çünkü olması gereken budur.

 

“ALTINA İMZAMI ATARIM”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon kanalında verdiği demecin çarptırıldığına bir provoskoyana tanık olduklarını kaydeden Yüceer “ Bu bilboardlarda Genel başkanımızın "Biz PKK'lıya da DHKP-C'liye de ziyarete gittik” dediği yazılıydı.Peki gerçek böyle miydi.

Genel Başkanımız katıldığı televizyon programında ne demişti? "Biz kadına da saygı duyarız, çöpten kağıt toplayan adama da saygı duyarız. kimin sorunu varsa ilgileniriz ve hiç ayrım da yapmayız. biz hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de gittik, kader kurbanı olana gittik, diğer İslami kesimden kendisini tanımlayıp hapiste yatan, sağlığı olmayan, zor olan insanlara da gittik. Hiçbir ayrım yapmadık” Bu sözlerin nesi yanlış Allah’ınızı severseniz? Bu sözleri çarpıtarak, cımbızlıyarak CHP ile terör örgütlerini bir arada gösterme çabası ahlaksızlık değil de nedir? Ben hiç tereddüt etmeden Genel Başkanımızın söylediklerinin altına imzamı atarım. Çünkü Genel Başkanımızın söyledikleri doğrudur ve haklıdır.

 

“TALİMAT VERMEDİK”

Yüceer “ Önceki gün AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner “Cezaevlerini dolaşırken pek çok insanla, örgütüne bakmaksızın, görüşmeler yapıyoruz, özellikle de hasta tutuklu ve hükümlülerle her bir partiye mensup milletvekilleri olarak görüşmeler yapıyoruz; bunun polemik konusu yapılması gayriinsanidir, gayriahlakidir” dedi.Doğrudur ve haklıdır.

Peki siz ? Şehitlerimize “kelle” denilmesinin, teröristlere “sayın” denmesinin, PKK’lıların tanıklığıyla Silahlı Kuvvetlerin yargılanmasının altına imza atabilir misiniz? Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis mi toplanır denilmesinin altına imza atabilir misiniz? Biz çiğ yemedik ki karnımız ağrısın.Biz Oslo’da PKK’lılarla ikbal pazarlığı yapmadık.Habur’da PKK’lıların önüne kırmızı halı sermedik, törenlerle karşılamadık. Onlara özel mahkemeler kurmadık, aklanmaları için Hâkimlere bırakılsınlar diye talimat vermedik” diye konuştu.

 

PROVOKASYONLARINI KINIYORUM

“Çözüm sürecinde valilere terör örgütü mensuplarını görmezden gelin demedik” diyen Yüceer “ Dolmabahçe’de mutabakat imzalamadık. Öcalan’a methiyeler düzmedik.Kendi ordumuza kumpas kurmadık, Genel Kurmay Başkanı’nı terör örgütü lideri diye yargılamadık.

Şehit annelerinin feryatlarına yaygara deyip, şehit haberlerine yasak koymadık.PKK şehirlere silah ve bomba yığarken görmezden gelmedik. Bombalar patlarken, insanlar acı içindeyken, “anket yaptırdık oylarımız artıyor” diye sevinmedik. Birileri başkan olacağım diye tuttururken, biz “Önce Türkiye” dedik. 400 milletvekili verin bu işi çözelim, Başkanlığa razı olsaydınız bunlar olmazdı demedik. Bugün askerimizi, polisimizi, gencecik fidanlarımızı al bayrağa sarıp toprağa veriyorsak bunun sorumlusu sizsiniz.14 yılda memleketi ne hale getirdiğiniz ortadadır. Dış politikayı ne hale getirdiğiniz, Türkiye’yi nasıl itibarsızlaştırdığınız ortadadır. Yüzyılın yolsuzluğunu parmak çokluğuyla aklamadık.17-25 Aralık yolsuzluğunun üzerini örterek Bakanları, çocuklarını yargının önünden kaçıranlardan olmadık. Çocuk tecavüzcülerine “bizden” diye sahip çıkmadık. Ne istediniz de vermedik dediklerinizi, kardeşlerinizi, çıkarlarınız çatışınca bir günde paralel ilan edip, düşmanlaştırmadık.Bizi biz yapan, bir yapan bayramlarımızı, yok saymadık, kutlamayı yasaklamadık.Bir elimiz şehit tabutunda, cami avlusunda miting yapmadık.Şehit cenazelerini provoke edecek kadar küçülmedik.Yanınızdakileri yanımıza yamamaya çalışmalarınız nafiledir.Ne yaparsanız yapın bu maya tutmaz.Devletin sorumluluğunda olan, artık hüküm almış, hastayım diyen, teröristi, hırsızı, katili ziyaretle kimse ne hırsız, ne terörist ne katil olur. Ama hırsızlığa göz yumanlar, aklayanlar, teröriste özel mahkeme kurdurup aklatmaya çalışanlar, yığınak yapmasına göz yumanlar, onlarla masaya oturup anlaşma yapanlar, çocuk istismarına suç ortaklığı yapanların, çalınan her bir kuruşta, akan her kanda, çekilen her acıda payı vardır.Buna neden olanların Cumhuriyet Halk Partisi’ne de, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na da söyleyecek sözü yoktur.Hadleri de değildir.AKP’nin gerek Ankara’da gerekse Tekirdağ’da partimize yönelik provokasyonlarını kınıyorum” dedi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10