Akay: Her şey Çerkezköy'ün geleceği için

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2016 yılı yatırım programında yer alan ve yakında yapım çalışmalarına başlanacak olan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılacak projeler sayesinde

Çerkezköy 20.06.2016 16:54:00 0
Akay: Her şey Çerkezköy

31 BİN 536 TON SICAK ASFALT MALZEMESİ KULLANILACAK

Çerkezköy ilçe merkezi ve Kızılpınar Mahallesi’nde planlanan asfalt ve kaldırım çalışmaları için proje çalışmalarının tamamlandığını belirten Başkan Vahap Akay, “GMKP, GOP, Fevzi Paşa, Fatih, İstasyon ve Yıldırım Beyazıt mahallelerinde toplamda 60 bin metrekare, Kızılpınar Mahallesi’nde de 160 bin metrekare sıcak asfalt kaplama yapılacak. Çalışmalarda toplam 31 bin 536 ton sıcak asfalt malzemesi kullanılacak. Çerkezköy’de 10 bin, Kızılpınar Mahallesi’nde de 15 bin metrekare kaldırım çalışması yapılacak” dedi. Proje ile alakalı İller Bankası’ndan kredi çekileceğini belirten Akay, “Temmuz ayı sonunda ihale yapılacak. Ağustos’un ilk haftasında çalışmalar başlayacak” dedi.

 

KIZILPINAR’DA DA PAZAR YERİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İlçede yapılması planlanan MOBESE sistemiyle ilgili EKAP sürecinin sona erdiğini söyleyen Akay, 1 Ağustos’ta çalışmaların başlamasının planlandığını belirterek, “İstasyon Mahallesi’ndeki 29 Ekim Kapalı Spor Salonu yanında yapmayı planladığımız futbol sahası ve otopark alanı projeleri de tamamlandı. EKAP sürecine girildi. 25 Temmuz gibi ihalesi, 1 Ağustos’ta da yapım çalışmalarının başlaması planlanıyor. Kızılpınar’da da Pazar Yeri çalışmaları başladı. Ağustos’un ilk haftasında çalışmaların tamamlanması hedefleniyor” dedi.

 

KATLI OTOPARK İÇİN HER ŞEY HAZIR

İlçede gerçekleştirilmesi planlanan Örnek Sokak projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Akay, “Projeler tamamlandı. Yakında halkımızın beğenisine sunup, onların da fikirlerini alacağız. Uğur Mumcu Caddesi’nde park yapmayı planlıyoruz. Proje çalışmalarımız devam ediyor. Akbank arkasında bulunan otoparkla alakalı olarak da Büyükşehir Belediyesi proje hazırladı. Katlı otopark için her şey hazır. İhale süreci bekleniyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10