CHP'li kadınlardan nikah tepkisi

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları, Başbakan Binali Yıldırım'ın nikah kıyma yetkisini il ve ilçe müftülüklerine verileceği açıklamasına tepki göstererek ülke genelinde eş zamanlÄ

Çerkezköy 1.07.2016 19:40:00 0
CHP

TÜRKİYE’NİN TEK SORUNU NİKAH KIYMA YETKİSİ Mİ ?

CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları başkanı Ebru Alaca  konuşmasına  İstanbul’da terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.Alaca  “Terörü bitiremeyenler, gençleri, akademisyenleri, öğrencileri, kadınları kendine düşman görenler, 8 Mart’ta kadınları saçından sürükleyenler, gazetecileri, kadınları hapse atanlar, ama IŞİD’lileri, Ebu Hanzala’yı tahliye edenler hiç yapılacak iş kalmamış gibi bir de nikâhı kimin kıyacağı ile uğraşmaya başladılar. Kadını öncelemeyen bu zihniyet, kadınların ve çocukların haklarını yok sayıyor. ‘Sıcak aile’ söylemi altında sosyal hayatı dini referanslara göre dizayn etmeyi kendisine görev ediniyor. CHP’li kadınlar olarak sormak istiyoruz: Türkiye’nin tek sorunu muhtarlara ve müftülere nikâh kıyma yetkisinin verilmesi midir?” dedi.

 

GERİCİĞİNE BU TOPRAKLARDA YER YOK

Ebru Alaca konuşmasına şöyle devam etti, “Kadınlar nikâh kıydırmak istediklerinde nikâh memuruna mı ulaşamamışlardır? Kadınların en önemli sorunu evlenme akdinin müftü ve muhtarlar aracılığıyla çözüme kavuşturulmaması mıdır? Kaldı ki müftülerin görev tanımı ile yakından uzaktan ilgisi olmayan bu söylem Türkiye’nin tek din esaslı yönetilmesi amacının önemli bir ifadesi, gericiliğe bu topraklarda yer açılması gayretinin bir göstergesidir. Bunun yanında imamlara verilecek resmi nikâh kıyma yetkisi, medeni haklar açısından yapılacak bütüncül değişikliklerin ilk adımıdır ve bu yolla sosyal hayatın dini kurallara göre yeniden dizayn edilmesi projesi kuşkusuz ki en fazla kadınları ve kız çocuklarını etkileyecektir.” İfadesini kullandı.

 

 AKP’NİN EN BÜYÜK KORKUSU DİRENEN KADINLAR

 CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ebru Alaca konuşmasını şöyle sürdürdü, “Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı kadınlar olarak kadınlara yönelen her türlü ‘kapatma sistemi’nin, eve hapsetmenin, kadını toplumdan dışlayan her tür uygulamanın karşısında olduğumuzu ve olacağımızı ve AKP’nin karanlığına karşı aydınlık mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha yüksek sesle duyuruyoruz. Cumhuriyet’i dişiyle tırnağıyla var etmiş tüm kadınların mücadele azmiyle de direnmeye bütün gücümüzle devam edeceğiz. Biliyoruz ki bugün AKP’nin en büyük korkusu direnen ve mücadele eden biz kadınlardır” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10