Vurdumduymazlığın bu kadarı!

Engelli rampaları önüne park eden duyarsız sürücüler kadar artık çöp konteynırlarının da önüne park ederek vatandaşların çöp atmalarını engelleyen araç sürücüleri de çoğalmay

Çerkezköy 10.07.2016 22:29:00 0
Vurdumduymazlığın bu kadarı!

BARİYERLERE RAĞMEN ARAÇ PARK EDİYORLAR

Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çöp kokuları ve kötü görünümün önüne geçmek amacıyla yeni kabinler cadde ve sokaklara yerleştirmesinin ardından önleri de araç park edilememesi adına plastik bariyerlerle çevrilmişti. Ancak buna rağmen bazı duyarsız araç sürücüleri onca park alanı olmasına rağmen bariyerleri hiçe sayarak araçlarını konteynırların önüne kadar park etmekten geri kalmıyor.

 

ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİN DUYARLI OLMALARINI İSTEDİLER

Araçların çöp konteynırları önüne park edilmesine tepki gösteren çevre sakinleri, “onca araç park etme için alanlar bulunurken, neden gelip de çöp konteynırlarının önüne park edilir anlam veremiyoruz. Çöp atmak için aracı geçerek onca uğraş verdikten sonra çöplerimizi atabiliyoruz. Kimi vatandaşta araçları geçemedi zaman çöpünü konteynırın önüne bırakmak zorunda kalıyor. O kadar bariyerle rağmen araç sürücüleri araçlarını park ettikleri zaman çöp arabaları da mecburen içi dolan konteynırlara müdahale de edemiyor. Araç sürücülerini biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” serzenişinde bulundular.

 

HEDEF ÇEVRE DUYARLILIĞI

İlk etapta ilçenin belli noktalarına konan özel tasarım çöp konteynırlarının sayısı vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda artırılacak. Dayanıklı sac malzeme kullanılarak üretilen kabinler dezenfeksiyon, temizlik ve görsel açıdan da kente avantaj sağlarken çevre bilincine dikkat çekmek amacıyla üzerindeki mesaj ve sloganlarla da çevreye olan duyarlılığın artırılması hedefleniyor.

 

Haber Merkezi 


0282 726 91 91
0282 747 65 10