"Dil uzatmak kimsenin haddine değildir"

Ak Parti İlçe Sekreteri Mustafa Karataş'ın sosyal medya hesabından yapmış olduğu ve Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef aldığı ileri sürülen paylaşımla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çer

Çerkezköy 11.07.2016 20:00:00 0

İLK AÇIKLAMAYI CAMCI YAPTI

Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan açıklamalarla ilgili ilk açıklamayı Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı gerçekleştirdi. İlçe Teşkilatında partililer ile birlikte açıklamada bulunan Camcı “ AKP İlçe Sekreteri ve İlçe Eski Başkanı’nın yaptığı talihsiz açıklamalar kabul edilemez. Biz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan saygısızlığı asla kabul edemeyiz. Bu paylaşımı yapanları esefle kınıyoruz. Bu topraklarda rahatça nefes alıyor ve ezan sesleri semalara yükseliyorsa, Al Bayrağımız ışıl ışıl dalgalanıyorsa, bu, Ülkemizin Kurucusu Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. İşte AKP’nin yeni Türkiye’si budur. Bu ülke İngilizlerin donanmasıyla kaçanların değil; yokluk içinde, son mermisi kalana kadar vuruşarak ölenlerin ülkesidir. Oysa siz nasıl da zavallısınız. Halbuki, bizi bilen bilir; bilmeyen kendi gibi bilir. Size cevap vermek abesle iştikal etmektir” diye konuştu.

 

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Camcı “ Bu hainlerin dünden bugüne adları değişmiş ama amaları değişmemiştir. Milli Mücadele önderimiz Atatürk hakkında yapılan imalı paylaşımlar ve yorumlarla Türk Milleti’ne kin kusulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolundaki yürüyüşünü kimse engelleyemez. Bunun cevabını değerli halkımıza bırakıyorum. Bu kindar söylemlerin ne şekilde yorumlanacağının takipçisi olacağız. Geldiğimiz noktada, bu karanlık süreci aydınlığa çıkaracak güç CHP’dir. CHP olarak bu karanlık zihniyet değişene kadar mücadelemiz devam edecektir” açıklamasında bulundu.

 

“ZAVALLILAR!”

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı’nın açıklamasının ardından CHP’li heyet Çerkezköy Adliyesi’ne giderek paylaşımı gerçekleştiren Mustafa Karataş, paylaşıma yorum yapan  Alaettin Demirbağ ve Mehmet Vural hakkında suç duyurusunda bulundular. Suç duyurusu öncesinde Adliye girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan  CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Güvenç Erdoğan “ Atatürk’e hakareti dini bir gereklilik zanneden zavallılar! Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkelerin simgeleri ve ulusların da sembolleri vardır. Semboller, milli ruhun ayakta kalmasını ve toplumsal dayanışmayı sağlayan, gelenekleri yansıtan en önemli unsurlardır. Türk Ulusu her zaman bayrağının ve kahramanlarının arkasında mücadele gücünü toplayıp zaferlere ulaşmıştır. Bu günde; başşehir Ankaramız, İstiklal Marşımız, Bayrağımız, Paramız, Dilimiz, Anayasamız, devletin tamamını temsil eden Cumhurbaşkanı ve forsu, resmi sembollerimiz olarak kabul edilmiştir. Sembolleşmiş kahramanlarını ve ulusal egemenlik sembollerini sahiplenmeyen ve hatta karalayan, hakaret eden kişiler şüphesiz; ulusal dayanışmamızı, birlik beraberlik ruhumuzu yok etmeye çalışan mihrakların hizmetkarları, uşaklarıdır. Bugün adeta ateş çemberinin ortasında yer alan, iç ve dış düşmanlarının alçakça saldırıları ile gencecik vatan evlatlarını şehit veren, hayat gailesi içinde uğraşırken hunharca saldırılara maruz kalıp hayatlarını yitiren halkımıza, destek olunması, yaraların sarılması gerekirken, bir tekme de ben vurayım anlayışı ile hareket etmek ne anlama gelmektedir?” dedi.

 

“HAKARETE İZİN VERMEYİZ”

Erdoğan “Bunca sorunumuz varken, AKP Çerkezköy İlçe Sekreteri ve eski yöneticisinin Türk Milleti’nin vazgeçilmez sembolü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren yazışmaları kimlere hizmet etmektedir? Günümüzde bile, ülkemiz belirli bir güce ulaşmışken, yalnız çıkarlarını düşünerek dış güçlere, emperyalizme uşaklığa soyunan soysuzlar mevcutken, harap düşmüş, yenilmiş, işgale uğramış bir durumdaki milletimizi ayağa kaldırıp dünya devletleri arasında saygın bir konuma getiren Büyük Atatürk’e dil uzatmak, cehaletten kaynaklanan hainlik değilse nedir? Dinimizin felsefi tarafını yok sayan, en önemli şartı olan ahlaklı ve vicdanlı olmayı unutan, Kur-an bilgisine sahip olmayan, İslami temel öğretilerden yoksun olan ve hurafelerle haşır neşir bir hayat süren insanlardan bu şekil saldırılar dışında bir hareket tarzı beklememekle birlikte şu hususu da hatırlatmak isteriz: ‘Bizler Türk Milleti ve Atatürk Gençliği olarak, Atamıza kimsenin hakaret etmesine izin vermeyiz. Cahil ve iç dünyaları karartılmış, çağdaşlıktan nasibini almamış AKP Çerkezköy İlçe Sekreteri ve eski yöneticisi ile bu şekilde düşünce ifade eden herkesin Türk Milleti’nden özür dilemelerini istiyoruz. Ayrıca, konu ile ilgili olarak başvuracağımız adli mercilerden de Büyük Atatürk’e sahip çıkmalarını, gereğini yapmalarını talep ediyoruz” dedi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

CHP Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Güvenç Erdoğan’ın açıklamalarının ardından 30 partili Çerkezköy Adliyesine girerek hazırladıkları dilekçeyi tek tek imzalayarak Mustafa Karataş, Alaettin Demirbağ ve Mehmet Vural hakkında suç duyurusunda bulundular. Suç duyurusunda bulunulmasının ardından CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Utku Caner Çaykara’da basın mensuplarına açıklamada bulundu.

 

“BİZ KİMİN GAZİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadele’nin önderi, lideri ve Türkiye’nin kurucusu olduğunu ifade eden Çaykara “ Ona dil uzatmak değil bu ülkenin haddine, dünyada hiç kimsenin haddine değildir. Bunun bedelini en ağır şekilde ödemeleri, en ağır cezaları almaları için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gençlik Kolları Başkanımız bu diyalogu bana attığında orada bir soru gördüm. Ödüllü soruymuş. Attan düşüp gazi olan kimdir diye sormuş. Bu sorunun cevabını da ben buradan vermek istiyorum. Biz attan düşenin, gazi olanın da kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Attan düşüp bu ülkeye padişah olmak isteyenin de kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Bırakın Cumhuriyet Halk Partisi’ni, bu ülkede yaşayan hiçbir genç, Atatürk İnkılaplarını, Atatürk değerlerini hiç kimseye unutturmayacak ve unutturmamak için elinden geleni yapacaktır. Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10