HAVA'lı paşaya gözaltı

Geçtiğimiz hafta yeğeni Tuğrul Öztürk'e kız istemek için Çerkezköy'e gelen Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin ?

16.07.2016 18:13:00 0
HAVA

GÖZALTINA ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk hakkında vatana ihanet suçundan işlem başlatılmıştı. Merkez Komutanlığı yetkililerince gözaltına alınarak emniyet güçlerine teslim edilen Öztürk'ün Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri sürüyor.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Ankara’da gözaltında bulunduğu bildirilen Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk, yakınları aracılığıyla basın mensuplarına açıklama yaptı. Öztürk” Kalkışma başladıktan itibaren kısa süre içerisinde bulundukları yere ulaşarak sürekli bir şekilde Sayın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte hareket ettim ve yanında bulundum. Milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu darbe girişiminin hiçbir aşamasında yer almadığım gibi, ülkemiz açısından en az zararla atlatılabilmesi için elimden geleni yaptım. Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal’ın isteği üzerine faillerle bizzat münazara ederek bir an önce hatalarından dönmeleri için gayret sarf ettim” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E GELMİŞTİ

10 Temmuz günü akşam saatlerinde kız istemek için Çerkezköy’e gelen Orgeneral Akın Öztürk ve beraberindekilere Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da eşlik ederken, Karadiş sokağın giriş ve çıkışı güvenlik amacıyla saatlerce araç trafiğine kapatmıştı.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10